Társasjátékok női szemmel
2014. szeptember 03. írta: PixelDrake

Társasjátékok női szemmel

Rendkívül érdekes témát boncolgat Elisa Teague készülő könyve. A szerző elmondása szerint tizenöt éve került be a játéktervezők világába és annak ellenére, hogy az iparág sokat változott azóta, nőként még mindig kisebbségnek érzi magát.

Ez valahol érthető is, hiszen ha az utca embere kimondja a gamer szót, általában egy férfi ugrik be neki. Mondom ezt annak ellenére, hogy még ha komplexebb játékokkal ülök is le játszani szinte mindig van legalább egy (de inkább több) nő is a csapatban. Nyilván ez a kép csak erősödik, ha játéktervezőt vagy tesztelőt képzelünk el. Ez a könyv azonban nem csak a sztereotípiákkal kíván foglalkozni.

 

Elisa ugyanis nem csak az általánosításról ír, hanem a kihívásokról is. Arról, hogy hogyan tudta magát elfogadtatni egy jellemzően férfias szakmában, később pedig hogyan tudta kivívni magának a tiszteletet. A Girls on Games egy anekdotagyűjtemény lesz, ahol női játékosok, játékfejlesztők osztják meg élményeiket a világgal.

Ehhez kértek egy kis segítséget Kickstarteren, és amint az várható volt, a kitűzött összeg dupláját érték el. Szeptember 26-ig még lehet adakozni, ezzel megszerezve többek közt a könyv PDF kiadását, vagy egy aláírt példányt. Ha megjelent a könyv (jövő márciusban) természetesen még részletesebben is fogunk vele foglalkozni, hiszen hiánypótló írás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr326655635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása