Elszabadult a Nintendo bankalapácsa
2014. szeptember 16. írta: PixelDrake

Elszabadult a Nintendo bankalapácsa

Örök filozófiai kérdés, hogy mi engedhető meg inkább egy jól működő ítélkezésben: elengedni egy bűnöst, vagy elítélni egy ártatlan embert. A Nintendo szemel láthatólag az utóbbi mellett teszi le a voksát. 

A Smash Bros 3DS verziójában létezik egy For Glory nevű játékmód, ami elvileg a színtiszta tudást kívánja mérni azzal, hogy minden véletlen tényezőt kiszűr. Mindig ugyanazon az egyszerű pályán kell játszani, csak két karakter mérkőzik meg és mindenféle tárgy megjelenése le van tiltva.

PeachRareVeggie.jpg

 

Ezt elvileg ki lehet játszani azzal, hogy Peach hercegnőt választja magának a játékos. Ő ugyanis képes fehérrépákat kihúzni a földből és azzal csépelni az ellenfeleit. Szerencsés (vagy ezúttal inkább szerencsétlen) esetben, nagyjából 1/58 eséllyel azonban nem répa, hanem valami más, sokkal erősebb tárgy is előkerülhet a föld alól, mondjuk egy bomba vagy egy kalapács. Mivel a For Glory mód szabályai egyértelműen kimondják, hogy segédeszközöket márpedig nem lehet használni, aki ezzel próbálkozik, az rögtön meg is kapja a maga automatikus banját tisztességtelen játékért.

Igen ám, de az automatika kicsit túllőhetett a célon, mert az elmúlt hétvégén válogatás nélkül szórta ki az embereket, akár kihasználták ezt a kis cselt, akár nem. Hogy mi lehetett a hiba oka, azt nem tudni, csak azt tapasztalhatták a játékosok, hogy el vannak tiltva az online játéktól.

A záporozó panaszokra reagálva a Nintendo egy közleményt adott ki, amelyben egyrészt nagyon sajnálja a történteket és megígéri, hogy hamarosan patch-el orvosolják ezt a kis hibát - várhatóan egy héten belül. Addig meg minden érintett élvezze az offline játék szépségeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr806701897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása