Mindig is hájas, nyálkás csiga akartál lenni, ugye?
2014. szeptember 20. írta: PixelDrake

Mindig is hájas, nyálkás csiga akartál lenni, ugye?

Amiért a legtöbb kritika érte a Csillagok Háborúja első három (ti. Baljós árnyak és annak folytatásai) részét, az az, hogy hangulatában teljesen szembefordult az előző epizódokkal. A leharcolt, rozsdás, westernre hajazó, gengszterektől hemzsegő galaxis helyére egy csillogó, virágzó univerzumot ültetett, ami abszolút nélkülözi az elődök bizonyos korlátok közötti „keménységét”.

Gondoljunk csak a huttokra. A Baljós Árnyakból és a másik két részből annyi derül ki róluk, hogy csúnyák és gonoszak. Nos, ennyi erővel a vasorrú bába is lehetne Luke egyik ellenfele, ő is nagyjából ennyire kidolgozott karakter. A Jedi visszatérben viszont annál inkább kiderül, hogy ki az a Jabba és miért kell félni tőle. A rabszolgatartás csak a jéghegy csúcsa, a hájas hutt kész kis bűnpalotát húzott fel magának, ahová még egy jedinek sem életbiztosítás belépni.

huttbook.png

Ezt a komorabb hangulatot hozza vissza a Star Ward RPG új kiegészítője, a Lords of Nal Hutta. Itt a galaxis peremvidékére kalandozhatnak a játékosok, ahová nem ér el a Köztársaság (vagy a Birodalom) keze. Drogok, szerencsejáték, csempészek, rabszolágák, feketepiac, minden, amit civilizáltabb vidékeken nem néznek jó szemmel, a huttok viszont még csak meg sem próbálják leplezni, hogy ezzel foglalkoznak. Nal Huttán a játékosok szembeszállhatnak az alvilág sötétlelkű martalócaival, vagy éppen megbízást is kaphatnak tőlük...

A Nal Hutta hangulatával tulajdonképpen egy sci-fi világnak szóló Book of Vile Darkness. A kalandmesterek itt rablók és gyilkosok széles tárházából válogathatnak a hősöknek, a vállalkozóbb kedvű játékosok pedig segítséget kaphatnak ahhoz, hogy elindítsák saját alvilági (akár hutt) karakterüket. Aki megunta a folyamatos kardpárbajokat, tehet egy kis kitérőt az alvilágba, hogy onnan új élményekkel és zsákmánnyal térjen vissza.

Már ha visszatér...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr396706913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása