Találkozik a telefon és a számítógép
2014. szeptember 21. írta: PixelDrake

Találkozik a telefon és a számítógép

A Nintendo mindig is tudott és mert is igazán újítani. Sokan - köztük én is - temették a 3DS-t és a Wii-t már a megjelenésük előtt. Egyszerűen nem értettem, hogy ha a Sony és a Microsoft képes a saját vérét adni azért, hogy az ő gépének a memóriája csak egy bittel is nagyobb legyen a másikénál, akkor a nagy N miért nem száll bele ebbe a versenybe. Nos, azért mert semmi értelme. Inkább elindult egy teljesen másik útvonalon.

A Wii és a 3DS is hatalmas siker lett, amit a többiek csak koppintani tudtak, ügyetlenül. Sajnos a két képernyőt használó Wii U-ról ez nem mondható el, de bízom benne, hogy később nem marad el a várt eredmény. A mai alanyunk nem a Wii U, de még nem is Nintendo termék, viszont nagyon hasonló a tabletet kontrollerként használó konzolhoz.

 

A Tangible Media Group THAW nevű projektje a telefont és a számítógépet köti össze egészen különleges módon. A telefon kamerája segítségével képes meghatározni a pozícióját a monitoron, a folyamatos kommunikációnak köszönhetően pedig egy sor hasznos - vagy csak látványos - dolgot vihet véghez. Példákat nem is említek, nézzétek meg a videót. A hosszúra nyúlt játékos rész után mutat néhány "komolyabb" alkalmazási lehetőséget is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr716715719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laslow · http://laslow.hu/ 2014.09.21. 16:25:06

A videó alapján nem csak én nem látom értelmes felhasználási módját, de a kitalálói és készítői sem.
süti beállítások módosítása