Hogyan kell kijátszani a szerencsejáték törvényt?
2014. szeptember 26. írta: PixelDrake

Hogyan kell kijátszani a szerencsejáték törvényt?

Nem kedves olvasó, itt most nem a NAV által letiltott oldalakról van szó, azokhoz mindenki keressen szépen magának segítséget a neten. Itt egy remek készülő indie játékra szeretném felhívni a figyelmedet, ahol valódi pénzt lehet nyerni - és veszíteni. 

A csel annyi, hogy a készítője észjátékként határozta meg a Cordial Minuetet és ő maga nem részesedik a játékosok pénzéből, csupán annyival kér többet a ténylegesen megjátszott összegeknél, hogy tudja fedezni a csekkek kiküldésének díját. Így nem minősül szerencsejátéknak.

cordial1.png

Ha játszani szeretnénk ezt a játékot, először is Amerikába kell költözni hozzá, mivel a csak ott érhető el, érthető okokból. Remélem, hogy lesz belőle nemzetközi demo is, mert érdekelne a nyerő stratégia, ha van ilyen. Maga a játék egy hatszor hatos bűvös négyzetben játszódik, minden négyzetben egy-egy szám, melyeknek összege minden sorban és oszlopban 111. Az első játékos választ magának egy oszlopot, egyet pedig ellenfelének, a második játékos pedig kiválaszt két sort, szintén egyet magának és egyet ellenfelének. Természetesen egymás lépéseit nem látják. 

cordial2.png

A gép ezután keresztezi a sorokat: az a szám, ami annak a sornak és oszlopnak a metszetében van, amit mindkét játékos az első játékosnak szánt, felíródik hozzá. Az a szám, ami a két másodiknak megjelölt vonal metszetében van, a második játékoshoz kerül. A pontok összegződnek, majd újra választhatnak, összesen háromszor. Végül az nyer, akinek a három számból nagyobb pontja született. Tovább bonyolítja a játékot, hogy mindenki előtt csak azokat a sorokat fedi fel a gép, amit neki szántak. Azt, hogy a másik játékos mit választott magának, csak a végén tudhatja meg, közben egy diagram informálja őt a lehetséges kimenetelekről. A képek az első lépést, annak eredményét és a játék végét mutatják.

A győzelem vagy vereség értelemszerűen azon múlik, hogy ki tudja megjósolni jobban az ellenfele lépését. Kezdhet valaki rögtön azzal az oszloppal, amiben a legmagasabb szám van neki, de vajon nem gondol-e erre az ellenfél és választja tudatosan abból az oszlopból a legkisebbet? És ha mi ezt tudjuk, akkor miért ne választhatnánk abból a sorból a legnagyobbat?

cordial3.png

Nem egyszerű tehát a játék, főleg úgy, hogy az embernek valódi pénze is múlik rajta. Bár nagyon ígéretesnek tűnik, még csak alpha verzióban létezik. A képek is egyelőre csak egy funkcionális vázlatot mutatnak, a kész játék kinézete erősen okkultista lesz majd, pentagrammokkal, szimbólumokkal és krétarajzokkal, valahogy úgy, mint a weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr646729431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása