Kitörnek a csápok a múzeumból
2014. szeptember 30. írta: PixelDrake

Kitörnek a csápok a múzeumból

gatesofarkham.jpg

Elég sok idő telt már el az utolsó – és eddig egyetlen – Elder Sign kiegészítő, az Unseen Forces óta. Olyan sok, hogy a lelkes szörnyvadászok joggal hihették, hogy múzeumi kalandjaik - és ezzel az egyik legjobb FFG cthulhus játék – véget érnek. Ez ugyan részben igaz, de aggodalomra semmi ok, mindenki kedvenc piros-zöld-sárga kockái még jó ideig nem kerülnek vissza a dobozba.

A most érkező kiegészítő, a Gates of Arkham a múzeumi helyszínek helyett teljesen új kártyákat használ, ezúttal a város utcáin, hasonlóan az Arkham Horrorhoz. A lapok itt már képpel lefelé kerülnek az asztalra, így senki nem fogja tudni, hogy mi vár majd rá, ha elkezd egy kalandot. A Furcsaságok boltja lehet, hogy egy ingyen tárggyal ajándékozza meg a játékost, de másnap már az is lehet, hogy kirabolták és kong az ürességtől. Rosszabb esetben pedig a bolt látszólag érintetlen, de a pult mögött nem a kedves eladó várja a nyomozót… Persze ha elkezdtünk felderíteni egy helyszínt, nincs visszaút, szembe kell nézni a rémségekkel.

Az új szereplők, szörnyek, tárgyak és szövetségesek helyett megjelenik majd még egy új elem: a bandatagság. A kalandok közben a karakterek csatlakozhatnak a maffiózó Sheldon bandához, vagy valamelyik okkultista csoporthoz, további előnyöket – és hátrányokat – kölcsönözve nekik.

gatesofarkham2.jpg

Ráadásul a kapuk mostantól nem csak bónusz helyszíneket jelentenek, könnyű Elder Sign szerzési lehetőséggel. Minél több kapu van nyitva, annál több szörny áramlik a világba (ismét egy Arkham Horrorból visszaköszönő elem), arra kényszerítve a játékosokat, hogy mihamarabb lezárják őket, hacsak nem szeretnék, hogy a kockáik fele a lények gyomrában landoljon.

További csavart képvisel az eseménykártyák megjelenése. Ezek az eddigi „lingering effectek” (erre van jó magyar kifejezés?) mellett még egy kis extrát adnak a játékhoz. Előfordulhat például, hogy egy helyszín túl félelmetes lesz és még azelőtt el kell futni onnan, hogy beléphetnénk, de lehet, hogy pont a kapuban találunk egy elsősegély csomagot.

Megjelenés 2015 első negyedévében, további részletek hamarosan. Addig pörgessétek az Unseen Forcest.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr896746415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása