Libamáj és pezsgő a társasjátékosoknak - Kiss Elekné beszámolója
2014. október 03. írta: PixelDrake

Libamáj és pezsgő a társasjátékosoknak - Kiss Elekné beszámolója

Pár napja ért véget a Ticket to Ride világbajnokság, ahol hazánk is képviseltette magát a magyar bajnokkal, Kiss Eleknével. Klári rövid beszámolóját olvashatjátok most a világbajnokságról és arról, hogy hogyan látták vendégül őket a bajnokság párizsi szervezői.

Kiss Elekné Simon Klára vagyok. Végzettségem szerint kertészmérnök, de már 30 éve virágboltos vagyok a családunk üzletében. A férjem kísért el Párizsba, három felnőtt gyerekem van, úgyhogy van időm játszani.

Négy éve a fiamtól kaptuk a Ticket to Ride Európát, azóta rendszeresen játszunk, kb. hetente kétszer, asztalon, barátokkal vagy a családdal. Sorban bővült a készlet Amerikával, Indiával, Svájccal, Ázsiával, mindet szeretjük. Csak így készültem a versenyre, más tippem nem volt. Ezen kívül Farmeramát játszok, online.

Ticket-to-Ride2.jpg

A világbajnokságon pénteken Párizsban összegyűjtötték a Föld 28 országából a „bajnokokat”. Délután két órás ismerkedés volt, közvetlen hangulatban, sok üdítővel, pezsgővel, csipegetnivalóval. Ott volt a játék fő designere, Alan R. Moon is, feleségestől, kedves, mosolygós emberek. A játék grafikusa mindenkinek rajzolt egy emléket. Este közös vacsora volt, minden jóval: libamáj, pezsgő, stb. Vihettünk magunkkal kísérőt, akit szintén pompásan vendégül láttak. Belvárosi szállodában kaptunk két éjszakát, a Moulin Rouge-tól öt percre.

ttr.jpg

Szombaton tízkor háromjátszmás elődöntő volt (Amerika, Európa, Ázsia térképen), négyes asztalokon. A legtöbb pontot elért 8 versenyző jutott tovább. Én sajnos nem kerültem be. Délután 15- től 19-ig folyt a döntő, kétszemélyes asztalokon, egyenes kiesésben. A többi játékos a karzatról figyelhette, és szoríthatott a szimpatikusabb játékosnak. A holland fiú győzött, második az amerikai, harmadik a belga versenyző lett. A fődíj egy ázsiai luxusutazás volt. Végül egy pezsgős – büfés állófogadással zárták a rendezvényt.

Nagy élmény volt, utólag is köszönöm a szervezőknek.

Ezúton is gratulálunk az eredményhez és köszönjük a beszámolót!

Szeretnél még több társasjátékos interjút olvasni?
Kattints és böngészd a Ludens társasjáték interjú sorozatát!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr556751887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása