Szörnyfocis társasjáték a jövőből
2014. október 10. írta: PixelDrake

Szörnyfocis társasjáték a jövőből

Sosem szerettem a focit. Sem a focis játékokat. Még a gombfocit sem igazán. Egyedül a csocsó tud valamennyire lekötni, az pedig szinte sokkhatásként ért, hogy létezik focis gyűjthető kártyajáték ráadásul nem is kevesen játsszák. Talán pont ezért ragadott meg ez a Kickstarteren terjedő marhaság, ami a rendkívül kreatív és cseppet sem hatásvadász Slaughterball (Mészárlabda) nevet kapta.

A készítők "brutally deluxe sci-fi sports game"-ként definiálják a játékot. A képekből inkább az jön le, hogy megpróbálnak biztosra menni: mindent beleerőszakolnak egy társasjátékba, ami csak eszükbe jut, aztán mindenki megveszi majd, amiért neki tetszik. 

 

Miről is van szó? Egy jövőben játszódó labdajátékon veszünk részt, ahol biológiai úton felerősített atléták küzdenek meg egymással, kevés szabállyal és sok durva fizikai kontakttal. Ez az a koncepció, amibe kis jóindulattal tényleg bármit be lehet pakolni. A jelek szerint meg is tették. Van itt római légionárius, négykezű sportoló, oroszlán humanoid, ork, négykarú robot, csápszakáll és még ki tudja mi minden unlockolódik még a maradék húsz napban. 

A hardcore játékosokat sok kártyával és még több spéci kockával igyekeznek megfogni, az egyszeri játékosokat pedig (állítólag) végletekeig egyszerűsített szabályokkal. 

Bár a koncepció elég erőltetett, kellően elvont ahhoz, hogy figyelemmel kísérjem (persze nem merem kijelenteni, hogy venni is fogom). Focirajongók - főleg ha vevők az extrém ötletekre - azért vessenek rá egy pillantást, talán ők meglátják benne azt a bizonyos pluszt, amitől azonnal megszállottá válnak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr696745711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása