Senki nem tud legyártani egy normális figurát?
2014. október 30. írta: PixelDrake

Senki nem tud legyártani egy normális figurát?

A vásárlókat megtéveszteni nem szép dolog, még akkor sem, ha akkorát nem hazudtunk nekik. Már volt szó a Disney Marvel-próbálkozásáról, ami azon kívül, hogy közfelháborodást váltson ki, másra nem igazán alkalmas. Most a Nintendo döntött úgy, hogy ismét kísérletet tesz a fizikai játékokkal. Szerencsére ő nem hasalt olyan nagyot, mint a szuperhősök.

peachamiboo.png

A Smash Brothers körül még úgy is nagy a hype, hogy már régen megjelent. Mindenki nagy lelkesedéssel fogadta a hozzá kiadott Amiibo figurákat, amik a Skylandershez hasonlóan fejlődtek, szintet léptek és egyetlen érintéssel bekerültek a fizikai világból a játékba. Annál is inkább, mert a figurák gyönyörűek voltak. Annyira, hogy még játék nélkül is megállták volna a helyüket bármelyik gyűjtő polcán, nem is beszélve az igen baráti 13 dolláros árról.

linkamiibo.png

A figurák most megérkeztek a boltokba és az eredmény, hát... nem pont az, amit vártunk. Valószínűleg költségcsökkentési okokból, de kénytelenek voltak visszavenni a minőségből. Peach hercegnő ruhája például domború mintákat rejtett volna, a kész verzióban viszont csak föl van festve és a haja, valamint az arca sem olyan részletes, mint azt beígérték. Link is egy vizeletsárga rúdon ül a vékony (láthatatlan) pálcika helyett.

Szerencsére Marióval, illetve a többi szereplővel nincs gond, csak néhányan átverve érezhetik magukat, hogy a koncepciós terveket reklámozták nekik a valódi termék helyett. Persze ha figyelembe vesszük az alacsony árukat és azt a tényt, hogy ezért még egy chip is van bennük, nem tűnnek akkora lehúzásnak. Azért én inkább költeném a pénzem egy ilyen szoborra (ha futná rá).

Közben a Nintendo úgy tűnik, megemberelte magát és ismét nyereséges lesz. A tavalyi évben 3,7 milliárd yen veszteséget könyvelhettek el maguknak, idén viszont már 9,3 milliárdos profitot írhattak jóvá a számlájukon. Valószínűleg a Smash Brothers sikere csak tovább növeli majd ezt az arányt, viszont a részvényesek még mindig elégedetlenek, nagyrészt a Wii U gyenge eladási mutatóinak köszönhetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr636845285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása