Csalással nyert a Ticket to Ride bajnok
2014. november 05. írta: PixelDrake

Csalással nyert a Ticket to Ride bajnok

Elismerte a csalást és lemondott bajnoki címéről a holland Erwin Pauelson, a 2014-es Ticket to Ride világbajnok.

Azt, hogy a döntő második fordulójával valami nem volt rendben, egy Knock-Chiroubles névre hallgató néző fedezte fel, aki online követte a mérkőzéseket. Knock szerint a holland játékos összesen harminc fordulót hajtott végre a játék alatt, míg amerikai ellenfele, Kenneth Heilfron csak huszonnyolcat, annak ellenére, hogy ő kezdte és fejezte be a játékot.

Knock felfedezésén felbuzdulva többen is visszanézték a meccset és megállapították, hogy Pauelson valóban többször lépett egymás után (nyilván kellő természetességgel), amit a kifáradt Heilforn nem vett észre.

ttr.jpg

A mérkőzést végül a szervezők is visszanézték és megerősítették a csalást. Pauelson nem akadékoskodott, elismerte a történteket és visszaadta a trófeát, valamint lemondott bajnoki címéről. A hivatalos világbajnok így Kenneth Heilfron, aki a cím mellett természetesen kiérdemelte a kétszer kilenc napos ázsiai vasúttúrát is.

A történet érdekessége, hogy Pauelson neve nem ismeretlen a társasjátékok világában. 2012-ben tizedik helyezést ért el a Catan világbajnokságon, míg két évvel korábban ugyanitt bajnoki címet is szerzett, tehát valószínűleg nem ezt a VB-t tervezte az utolsó versenyének. Kérdés, hogy ezután leülne-e vele bárki is játszani. 

 

A Ticket to Ride VB-n magyar versenyző is indult, Kiss Elekné, akitől itt olvashattok egy rövid beszámolót a versenyről.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr726865683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása