"Kis lépés nekem, nagy lépés az őrület felé"
2014. november 07. írta: PixelDrake

"Kis lépés nekem, nagy lépés az őrület felé"

A Cthulhu világ fő motívuma az ismeretlentől való félelem. A szörnyek annyira nem emberiek, hogy a mi emberi szájunkkal még a nevüket se tudjuk helyesen kimondani, nemhogy megérteni az indítékaikat. A kultisták, a szörnyek követői pedig rég maguk mögött hagytak mindent, ami emberinek lenne nevezhető és olyan módokon torzították el testüket és lelküket, hogy az ép ésszel felfoghatatlan.

Az emberi félelem másik fő okozója a magány. Jöhet bármilyen csápos szörnyeteg az utcán, ha tudom, hogy van valaki a hátam mögött, máris egy fokkal bátrabban nézek vele szembe. Ha viszont nincs velem senki, az a csápos szörny már egyáltalán nem ellenfélnek fog tűnni, hanem sokkal inkább a végzetnek.

Valószínűleg Ridley Scott is tisztában volt ezekkel az alapvető fogalmakkal, amikor megalkotta az Alient. Az ismeretlen szörny elől egyedül bujkáló főhős nem tehetett mást, mint menekült. Ám az űrben nincsen hova menekülni, nem lehet kiugrani az ablakon. Ezzel pedig el is érkeztünk az emberek harmadik nagy félelméhez, a bezártsághoz.

Ezt a három félelemforrást próbálja meg egyesíteni a Strange Aeons, a Lovecraft világához készülő új szerepjáték, amely az eddigiektől szokatlan módon sci-fi környezetbe helyezi a történetet. Hőseink a huszonkettedik században élnek, ahol az űrutazás - már ha kissé gyötrelmesen is - lehetségessé vált, az emberiség pedig megkezdte a távoli bolygók felderítését bányászati és gyarmatosítási célból. Közben a Földön a Necronomicont már rég elfelejtették, az a pár ember, aki kapcsolatba került vele, pedig már rég meghalt. Pontosan ezért senki nem is tudja figyelmeztetni az induló űrhajók utasait, hogy mi várhat rájuk az idegen bolygókon...

Az írók igyekeznek mindent a játékosok kezébe adni, kezdve a komplett világleírástól, a XXII. századi kultúrán át az eddig felfedezett bolygók ismertetőjéig - amit részben a jelenkor csillagászati ismereteire alapoznak. A mesélők könyve további ötletekkel szolgál saját bolygók kidolgozásához, valamint számos rémség leírásával - legyen az földönkívüli vagy emberi. A célok között szerepel még egy modul kidolgozása is, ez akkor válik elérhetővé, ha legalább hetvenhétezer dollár gyűlik össze a projektre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr36857843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása