Játékosok szivatása művészi szinten
2014. november 10. írta: PixelDrake

Játékosok szivatása művészi szinten

John Wick valószínűleg nagyon jó kalandmester volt, abból a bizonyos meg nem értett fajtából.Tudjátok, akinek mindig zseniálisan kreatív ötletei vannak, amiket aztán valahogyan mindig romba döntenek a hülye játékosok. Nem csoda, hogy kifejlődött benne egyfajta zsigerből eredő, masszív gyűlölet mindenki ellen, aki az ő meséit hallgatja és képes magát játékos karakternek nevezni. 

Tizenöt évvel ezelőtt a gyűlöletből ötletek születtek, az ötletekből pedig egy cikksorozat, amiben a többi játékmesternek osztott tanácsokat, ha szerették volna az ő példáját követni és a szerepjáték üléseket úgy alakítani, hogy a játékosok egy pillanatra se érezzék magukat biztonságban. A cikkeket később egy könyvben gyűjtötte össze, amit Play Dirtynek (Játssz Piszkosan!) nevezett el. Ebben minden benne volt, ami csak kicsit is megmozgathatta az eredetileg félelmetesnek induló kazamatákat sétálóutcaként használó gamerek vérnyomását.

Tizenöt év telt el azóta, és most itt a második kötet, ami gondoskodik arról, hogy a kalandot TÉNYLEG a játékmester irányítsa és ebbe ne szóljon bele se kocka, se karakter. Eredmények "optimalizálása", kockák lökdösése, hazugság, karakterek egymásnak ugrasztása, orgyilkosok és még ki tudja milyen mocskos taktikák várnak arra, hogy a túlbuzgó karakterekre uszítsuk őket. Ezekkel a módszerekkel a játékosok jobban beleélik magukat a kalandba, jobban odafigyelnek egymásra (és a mesélőre) és nem utolsó sorban jobban szórakoznak majd. Legalábbis elméletileg...

A kiadáshoz persze pénz kell, amit szokás szerint Kickstarteren próbál meg összekalapozni. Az adakozók megkaphatják a könyvet idő előtt, de aki hajlandó jobban a zsebébe nyúlni, szerezhet cinkelt kockákat és egy ultra-nehéz, kifejezetten játékosokat az őrületbe kergető kalandmodult is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr726875809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása