Reakciók a Ticket to Ride csalásra
2014. november 13. írta: PixelDrake

Reakciók a Ticket to Ride csalásra

Alig egy hét telt el a Ticket to Ride botránya óta, melyben a holland bajnoktól Erwin Pauelsontól elvették a címét. Egy internetező ugyanis felfedezte, hogy több fordulót hajtott végre a döntő alatt, mint amennyire lehetősége lett volna. A győztes egy szó nélkül visszaadta a címet és a nyereményt, amit a második helyezett, az amerikai Kenneth Heilfron kapott meg. 

A botrány maradhatott volna ennyiben, de a két érintett valamiért úgy érezte, hogy mindenképpen kommentálnia kell az eseményeket. Összegyűjtöttem a fórumokról a hozzászólásaik lényegét, hogy kinek van igaza, azt döntsétek el Ti.

Ticket-to-Ride2.jpg

Pauelson próbálja menteni a menthetőt és arra hivatkozik, hogy a fáradtság következtében nem vette észre, hogy többször lép egymás után. Ennek ellenére elismeri a szervezők jogát arra, hogy utólag is módosítsanak az eredményen és lemond a címéről - persze csak miután megtárgyalta az esetet egy ügyvéddel.

Azok, akik Pauelsonnak adnak igazat, elismerik, hogy a játékos hibázott a döntő alatt, de szerintük az esetért sokkal inkább a szervezők (a Days of Wonder) a felelős, mivel képtelenek voltak olyan bírókat kirendelni, akik észrevesznek egy ilyen hibát. A csalás (vagy figyelmetlenség) miatt pedig inkább a forduló megismétlését javasolják a cím azonnali megvonása helyett.

Heilfron ezzel szemben üdvözli a szervezők döntését és állítja, hogy csalással nyertek ellene a döntőben - annak ellenére, hogy a bizonyító erejű videót nem látta. Arra, hogy hogyan lehetett a kezében a meccs végére sokkal kevesebb kártya a szükségesnél, hatféle magyarázattal is szolgál. A véletlen lehetőségét kizárja, sőt a kedvenc elmélete szerint holland ellenfele plusz lapokat vitt magával a döntőre, amit aztán a sajátjai közé csempészett. Erre Heilfron szerint azért volt lehetősége, mert a hőség ellenére végig sportzakóban ült és gyakran járt a keze az asztal alatt...

Most rajtatok a sor, hogy innen távolról igazságot tegyetek. Vajon a holland versenyző csalt-e és ha igen, megérdemelt volt-e a büntetése? Ha viszont csak figyelmetlen volt a bírákkal együtt, tényleg igazságos vele szemben ilyen kemény döntést hozni? Az ítéletet itt kommentben, vagy a Facebookon hozhatjátok meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr76891895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása