Óriásira duzzad az Asmodee
2014. november 18. írta: PixelDrake

Óriásira duzzad az Asmodee

Alig pár hónappal azután, hogy az Asmodee bekebelezte a (többek közt pl a Ticket to Ride-ot is kiadó) Days of Wondert, most újabb célpontra feni a fogát. Ráadásul nem is kis falatot nézett ki magának, hanem a Cthulhu játékok mesterét és a figurás társasok óriását, a Fantasy Flight Gamest. 

A hivatalos - és nagyon óvatos - közlemény szerint az Asmodee és a FFG "között éppen folyamatban vannak tárgyalások az összeolvadásról".

A Fantasy Flight főnöke, Christian T. Petersen szerencsére azért nem fogalmazott ennyire óvatosan. A Board Game Geeknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a FFG részvényesei eladják majd értékpapírjaikat az Asmodee-nek, ő maga pedig az új cégben "továbbra is jelentős szerepet tölt majd be". 

Petersen szerint az összeolvadás gondolata már 2010-ben megfogalmazódott és a cége egyik projektjét sem érinti majd, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy többé nem akarják majd csápos szörnyek fölfalni a világot, vagy nem apríthatunk több orkot a kazamaták mélyén. Petersen erről úgy nyilatkozott, hogy a két cég kapcsolata lehetővé teszi, hogy "a Fantasy Flight arra koncentrálhasson, amiben a legjobb". Közben elképzelhető, hogy néhány Asmodee termék megjelenik majd FFG katalógusokban - és fordítva.

Sokat tehát nem fogunk észrevenni a változásból. Nekünk magyaroknak az egészből egyetlen mondat az érdekes Petersen részéről: az összeolvadás után szeretnének jobban koncentrálni Európára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr696911629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása