Nehéz a sorsa az álomlegónak
2014. november 22. írta: PixelDrake

Nehéz a sorsa az álomlegónak

Mindenki hallott már a Lego Ideas oldalról. Aki nem, annak dióhéjban egy összefoglaló: bárki beküldheti az ötleteit itt a Legónak, hogy milyen készleteket látna szívesen. Ha elég sok támogatót (legalább tízezret) gyűjt össze, akkor a cég hajlandó lesz foglalkozni az ötletével, és ha megvalósítható, akár ki is adhatják (erre volt már több példa is). Tulajdonképpen itt bárki gondolkozhat a Lego kreatív szakemberei helyett ingyen.

Túl sok absztrakt ötlet itt azért nem szokott születni, általában a kedvenc játékaikat és filmjeiket látnák szívesen az emberek kocka formában - amire a cég szépen rá is állt.

Van itt például Plants vs Zombies készlet, borsóköpővel, napraforgóval és persze cuki zombikkal. Az ötlet önmagában elég működőképes lenne, főleg ha a növények nem olyan elnagyoltak lennének, mint a kezdeti tervekben. A gond inkább abból adódik, hogy a PvZ jogai éppen a K'nexnél vannak, ők pedig biztosan nem fognak olcsón megválni tőle.

Van itt azért esélyesebb projekt is, méghozzá a Jurassic Park. Elég sok dinoszauruszos készlet született már Legóból, de ezek általában a fiatalabb korosztályt célozták meg. A Jurassic Legók értelemszerűen a film leghíresebb jeleneteit modelleznék, és ami igazán érdekes, hogy a dínók nem minifigurák lennének, hanem építhető modellek, sok mozgatható résszel.

A projektre már a Lego is fölfigyelt és közölte, hogy nincsenek jogi akadályai egy Jurassic Park szettnek, és támogatókból is már csak alig kétezer hiányzik (amire van még 335 nap...), tehát elképzelhető, hogy jövő karácsonykor a t-rex fog a fa alatt ücsörögni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr166923327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása