Igénytelen szörny riogatja a falu lakóit
2014. november 28. írta: PixelDrake

Igénytelen szörny riogatja a falu lakóit

"Érzelmeket adtál nekem, de azt nem mondtad meg, mire valók! Mondd, elgondolkoztál te valaha is a tetteiden?"

...így vádolja a szörny - akinek a közhiedelemmel ellentétben nincs neve - teremtőjét, Dr. Frankensteint. Az összelopkodott emberi holttestekből készített lény történetét dolgozza fel a Joe Magic Games új játéka, a The Demise of Dr. Frankenstein. A könyvvel ellentétben a játék kevésbé koncentrál a szörnyre, illetve a benne lejátszódó lelki folyamatokra. Itt a cél magának a szörnynek a megalkotása, méghozzá előbb, mint a faluban dolgozó többi őrült tudós.

Van nekünk tehát egy csapat laboratóriumába zárkózott biofizikusunk, akik azon versenyeznek, hogy minél előbb összeférceljék és életre keltsék a saját szörnyetegüket. Ehhez gyakran kell kijárni a sírásóhoz némi kenőpénzzel, hogy ne végezze annyira hatékonyan a munkáját, illetve sokszor beszélni a kurátorral, hogy nehogy idő előtt ránk törje az ajtót egy csapat dühös, fáklyás falusi.

A Frankenstein első ránézésre... hát nem szép játék. A lények kártyái aranyosak, poénosak, de az igénytelen, lila-zöld színű műanyag szörny szerintem még annak is elveszi a kedvét a játéktól, aki alapból pozitívan állt volna hozzá. A játékmenet az előzetes szabályokat nézve munkáslehelyezősnek (worker placement) tűnik, ahol a segéd (Igor) jelöli az éppen aktuális akciónkat.

Sokat elárul az alkotó magabiztosságáról, hogy már 1 (egy!) dollárért elérhetővé teszi a print-and-play vagyis az otthon kinyomtatható verziót, míg a kész játékot 42 dollárért (akciósan 36) árulná. Ezek szerint a lapocskák és a műanyag szörny annyit hozzáad az élményhez, hogy hajlandónak kellene lennem tízezer forinttal többet is kifizetni érte?  Hmm, érdekes...

Ahogy érdekes az is, hogy a Black Fridayre való tekintettel ha összejön a kitűzött cél (ami a poszt írásának pillanatában még plusz 17 ezer dollárt jelent...), akkor minden kitűzött célból 5000 dollárt hajlandó engedni. Ezek között van például a pöttyös helyett saját kockák használata (47.500 dollárnál), illetve a Kinder-tojásra emlékeztető szörny helyett egy jobb minőségű összerakása (55.000 dollárnál). A gáláns felajánlás minden bizonnyal megmozgat majd annyi embert, hogy egy nap alatt összedobjanak neki több, mint négymillió forintot.

A Demise of Dr. Frankenstein tipikusan az a játék, amit eszembe sem jutna megvenni (nemhogy korai időszakban támogatni), egyedül azért került be ide, mert remek társa a Privateersnek. Itt az előzővel ellentétben nem az ár magas a játékhoz képest, hanem a játék színvonala túl alacsony a kitűzött árhoz képest. Ti megvennétek?

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr776938683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása