Az erőszak csak nők ellen nem elfogadható. És csak játékban.
2014. december 07. írta: PixelDrake

Az erőszak csak nők ellen nem elfogadható. És csak játékban.

Ausztrália mindig is híres volt szigorú videójáték-korhatár besorolásairól, játékok betiltásáról és úgy általában a hozzáállásáról az erőszakhoz a médiában. Hogy ez rossz vagy jó, azt döntse el mindenki maga. Nyilván vannak túlkapások és érthetetlenül enyhe szabályok, de ami tényleg röhejes az a következetlenség.

Ha az utca emberét megkérdeznénk, hogy mondjon egy erőszakos videójátékot, valószínűleg a GTA sorozat valamelyik része ugrana be neki. Ez érthető, hiszen a médiában gyakran látott szereplő, annak ellenére, hogy vannak nála sokkal erőszakosabb játékok is.

Ausztrália és a GTA tehát soha nem voltak jó barátok. Ezúttal azonban nem az egész állam, hanem egy bolthálózat, a Target Australia döntött úgy, hogy leveszi a játékot a polcairól, mert nők bántalmazása látható benne. Ez az első dolog, ami nem egészen következetes. Szerintem mindenki tudja, hogy a GTA-ban mindent bántalmazni lehet, ami csak a szemünk elé kerül. A rendőrtől a nagymamáig bárkit a másvilágra lehet küldeni, ráadásul válogatott fegyverek segítségével. Nem lehetett volna egyszerűen azért betiltani, mert szimplán erőszakos? Ráadásul ott van még vagy száz egyéb játék, amiben női ellenfelek találhatóak, akiket bizony mind bántalmazni kell. Persze ezek még mindig ott ülnek a polcon, mert a GTA-n kívül más játékot nem divat betiltani.

És akkor a slusszpoén: a Target Australia kifejezetten nagy áruházlánc, óriási kínálattal. Gyakorlatilag az élelmiszertől kezdve a műszaki cikkekig minden kapható náluk (amolyan óriástesco vagy Auchan-féleségként képzeljétek el), beleértve a filmeket is. Természetesen minden egyéb véres, 36 éven aluliaknak nem ajánlott belezős borzalom megvásárolható náluk, gond nélkül.

Mert az nem játék. És nem a GTA.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr56962525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása