Nincs több csalás a sakkban!
2014. december 21. írta: PixelDrake

Nincs több csalás a sakkban!

Igen, sajnos a sakk szép világa sem mentes a csalástól. Mivel a szabálytalan lépéseket folyamatosan figyelik (és amúgy is nehéz lenne így átverni egy nagymestert), a potenciális csalók inkább azon munkálkodnak (vagy munkálkodhatnak), hogy valamilyen módon külső segítséghez jussanak.

A Nemzetközi Sakkszövetség ezért most egy állandó csalásellenes bizottság felállítását tervezi, ami folyamatosan megfigyelés alatt tartaná a játékosokat és a lehető legjobban szeparálná őket a közönségtől. Fontosabb mérkőzéseken fémdetektorok felállítását is tervezik.

Ha ez még nem lenne elég, egy számítógépes rendszer a játékosok teljesítményét is figyelni fogja. Abból indulnak ki ugyanis, hogy amíg egy ember teljesítménye hullámzó lehet, addig egy számítógép teljesítménye végig ugyanolyan marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr757001057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása