Mit olvas a magyar gamer?
2014. december 30. írta: PixelDrake

Mit olvas a magyar gamer?

Körülbelül fél éve üzemel a blog. Azóta túl vagyunk a 164. poszton, ráadásul lassan esedékes egy évvége is, így remek alkalom nyílt arra, hogy izgalmas statisztikákkal szórakoztassalak titeket. Sajnos erre a blogra ritkán érkeznek vicces találatok a Google-től, ezért az IDDQD-hez hasonló toplistával sajnos nem tudok szolgálni.

A Ludens kicsi blog - egyelőre. Mind Facebook lájkok, mind olvasottság tekintetében elmarad a nagyoktól, de még így is a téma éllovasai közé tartozik - kevés szereplő között nem nehéz jónak lenni.

Ami a kis merítésű statisztikából is jól látszik, az az alábbi:

  • A saját írások sokkal népszerűbbek, mint a hírek.
  • A terjedelmes posztok a várakozásommal ellentétben igencsak népszerűek.
  • Az olvasók imádják a fikázást.
  • Az olvasók imádják a cicákat.

A következtetések után nézzük magukat a statisztikákat. A lista élén álló első és a blog történetében mindig is a legsikeresebb poszt a Heroes 3 androidos portja volt. Jól jellemzi a sikerét, hogy akkora olvasottsága van, mint az utána következő három posznak együttvéve. További érdekesség, hogy ehhez a poszthoz született a blog első kommentje. Egyébként a HD és hivatalos Android verzió után a poszt minden bizonnyal aktualitását veszti majd, de kétségtelenül ő volt az, aki miatt a blogot egyáltalán olvasni kezdte olyan ember is, aki nem tudja az igazi nevemet.

Második helyezett a Camel Upot bemutató poszt. Ő elég sokáig a lista végén kullogott és csak az utolsó pár hétben küzdötte fel magát ilyen előkelő helyre. Ennek gondolom az lehet az oka, hogy karácsony közeledtével egyre többen látták meg a boltban (meg azt is, hogy ez lett az év játéka) és vásárlás előtt rákerestek a neten, hogy vajon jó lesz- e a csemetéjüknek. Az év játékát bemutató poszt egyébként a tizedik helyet foglalja el a listán, annak ellenére, hogy ő volt nagyjából a harmadik bejegyzés.

Harmadik helyezettünk a Trickeriont népszerűsítő interjú annak készítőivel, pontosabban az interjú második része. Valamilyen érthetetlen okból kifolyólag ugyanis a cikk első részét ötvennel kevesebben olvasták el a másodiknál, ezért ez előbbi a toplista hatodik helyét foglalja el.

Negyedik helyezett a Concept ajánlója, ő volt a blog történetének első, Facebookon megosztott posztja. A játék népszerűsödésével persze a találatok száma is egyre nőtt.

A Magyar Játékdíj átadójáról szóló tudósítás az ötödik helyet szerezte meg, de becsületére legyen mondva, hogy ezt alig pár hét alatt tette meg, míg a többi játéknak hónapjai voltak ekkora teljesítményre.

A Játszóház projektet népszerűsítő cikk lett a hetedik helyezett., a megjelenés napján tekintélyes forgalmat generálva a blognak. Elvégre mindenki szeret magáról olvasni.

A nyolcadik helyen áll a Ticket to Ride bajnokságon leleplezett csalás híre, mely egyben a blog legsikeresebb hír-jellegű posztja volt.

A kilencedik helyen ismét egy heoresos poszt áll, mégpedig a tragikus sorsú társasjáték verziójának az ajánlója.

Nem sokkal marad le a toplistáról az Ubisoftot ekéző írás, valamint a Gamer Geek Card és a Gaming Paper ajánlói sem, ami bizonyítja, hogy mennyire is szerettek fikázást olvasni (ettől függetlenül nem lesz sokkal több hasonló poszt jövőre). Facebookon úgyszintén az Assassin's Creed lett a győztes, valamint a két tartalom nélküli, lájkvadász cicás kép (ezekből viszont lesz több, mert úgy néz ki, hogy nagyon hatásosak).

 És, hogy mi következik mindebből...

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr837004517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása