A bűn útján
2015. január 08. írta: PixelDrake

A bűn útján

Érdekes sorozatra bukkantam a Purple Pawn oldalán, ami kiválóan alkalmas arra, hogy az év eleji pangásban kielégítse az információra és szórakozásra éhes játékos tömegek igényeit. A Game Blotter névre keresztelt sorozat összegyűjti az adott időszak társasjátékokkal kapcsolatos bűneseteit, illetve az olyan peres ügyeket, amikben valamilyen módon szerepet játszott valamilyen társasjáték. Még a részletek ismerete nélkül is érdemes böngészgetni, így láthatjuk, hogy mennyire abszurd (vagy értelmetlenül tragikus) események szemtanúja szokott lenni kedvenc hobbink.

  1.  Egy család éppen Game of Life-ot játszottak, a férj pedig egy olyan mezőre érkezett, ami kijelentette, hogy megházasodott. A férj erre közölte, hogy ő már házas a valóságban és gyerekei is vannak. A feleség ezt valamiért nem vette jó néven és veszekedni kezdtek. A szócsata olyannyira eldurvult (bár nem bántották egymást a felek), hogy rendőrt hívtak a házhoz. A férj elszaladt és csak azután volt hajlandó megadni magát a rendőröknek, hogy zsákutcába futott.
  2. Novemberben ellopták egy huszonhat éves férfi autóját, benne a háromezer dollárt (kb. 806 ezer forintot) érő Magic: the Gathering kollekciójával. Az áldozat fölhívta a helyi társasjáték boltot és elmondta nekik, milyen ritka lapokat vittek el tőle. A boltosok résen voltak, és amikor másnap egy ember pont a keresett lapokat próbálta nekik eladni, kihívták a rendőrséget. A lapok végül visszajutottak a tulajdonosukhoz, a gyanúsított pedig arra hivatkozott, hogy nem is ismeri a játékot, ráadásul a lapokat részegen és betépve vette egy ismeretlentől a belvárosban, ami akkor, 80 dollárért jó ötletnek tűnt.
  3. Detoritban tragédiába torkollott egy kockajáték. A játszmát pénzben játszották, összesen két dolárt tettek fel rá. A vesztesek, amikor látták, hogy nem jöhetnek ki jól, szóváltásba keveredtek a leendő nyertessel, aki végül verekedéssel oldotta volna meg a vitát. A vesztesek azonban fegyvert rántottak és lelőtték a tizenkilenc éves egyetemistát.
  4. A spanyolországi korrupciós botrányokról már a második társasjáték születik. A Corruptoplist egy hónapra rá követte utódja, a D€mocracy. A magyar verzióról itt olvashattok.
  5. Angliában két könyvtárban scrabble-öző fiatalt felszólítottak a dolgozók, hogy hagyják abba a játékot, mert a lapocskák zörgése zavarhatja a többi vendéget. A fiatalok panaszlevelet írtak a konyvtárnak, mert szerintük semmivel nem keltettek több zajt, mint a körülöttük sakkozó, backgammonozó vagy hangosan társalgó emberek. A könyvtár végül elnézést kért az incidensért és igazat adott a fiataloknak.

+1. Egy rab feljegyzési szerint a new-yorki börtönökben a legnépszerűbb játékok a sakk és a D&D.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr227049935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása