Mire jó egy Amiibo?
2015. január 10. írta: PixelDrake

Mire jó egy Amiibo?

Ha a gyors és cinikus választ szeretnénk hallani, akkor az feltétlenül az, hogy semmire. Bár az adatokat vezeték nélkül kommunikáló, a játékélményhez minimális pluszt adó, de gyakran tetszetős (illetve van amikor nem) minifigurák létjogosultságát sokan megkérdőjelezik, és én sem értem, hogy mi értelmük van a családi kiadások növelésén kívül, tény, hogy egy dologban nagyon jeleskednek. Ez pedig nem más, mint az emberek kreativitásának megbikázása.

Először is volt egy ember, aki állítólag meghekkelte a figuráját (vagy beleolvasztotta a chipet), hogy kinyissa a moszkvai metrólejárók ajtajait. Erről egyébként megoszlanak a vélemények, egyesek szerint a kapu valójában nem nyílik ki a figura érintésére, csupán felvillan, ezzel jelezve, hogy érzékelte a közelben olvasható chipet.

Volt aztán egy árverés, ahol gy Samus figura kelt el 2500 dollárért. Ez utóbbi egyébként nem a tulajdonos érdeme, csupán jókor csapott le jó dologra. Az ominózus Amiibo ugyanis egy gyártási hiba miatt két fegyverrel rendelkezik, ritkasága pedig azonnal megnövelte az értékét, főleg a gyűjtők szemében.

Most egy lelkes Pokemon rajongó intézte el, hogy a game boyos Pikachu nevelés és a smash brotherses csapkodás között minél kevesebb idő teljen el. Az úriember a Pikachu Amiibo chipet beleszerelte egy Pokemon Yellow Edition (tudjátok, amiben mindig követ az a sárga kis patkány) kazettába, ami így egyszerre funkcionál cartridge-ként és Amiiboként.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr887057177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőke Dávid · http://ninten.blog.hu 2015.01.22. 18:40:11

Nekem például kifejezetten tetszenek az amiibo figurák. Mondjuk annyit biztos nem érnek, amennyiért árulják őket (kb. 5000 Ft), de én szerencsére nyertem egyet, úgyhogy nem kellett rá költenem. :)
süti beállítások módosítása