Létezik biztos taktika a pókerben?
2015. január 19. írta: PixelDrake

Létezik biztos taktika a pókerben?

Igen. Legalábbis úgy tűnik, hogy a népszerű kártyajáték egyik változatát sikerült megoldani. Az Albertai Egyetem kutatói egy olyan programot írtak, ami elméletileg nem tud veszíteni Heads Up Limi Hold'em-ben, vagyis a kétszemélyes játékban, ahol a tét mennyisége korlátozott.

A program több millió leosztást ismer és ugyanarra a kézre nem mindig ugyanazt az akciót hajtja végre. A blöffölésnek is megvan a várható értékkel kifejezhető előnye, ezért nem mindig dobja be a gyenge lapokat. Az egyetlen, ami gondot okozhat neki, az paradox módon egy gyenge ellenfél, aki szinte véletlenszerűen cselekszik, a program akcióitól függetlenül. 

A programozók egyébként nem fix algoritmust írtak hozzá, hanem tanulással lett a játék mestere. Két hónapig kellett folyamatosan játszania maga ellen, osztályozva a leosztásokat és a lépéseket. Az eredmény ez tíz terrabájt méretű adatbázis lett, a szoftver pedig elméletileg nem tud veszíteni. Persze nem nyer meg mind egyes leosztást, ide hosszútávon mindenképpen ő lesz a győztes. Legalábbis emberi játékos ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr557085891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása