Macskákból sosem elég?
2015. január 24. írta: PixelDrake

Macskákból sosem elég?

Az internet imádja a cicákat. Ez a kijelentés olyan mértékű alapfogalom, hogy mindenki köteles elfogadni, aki valaha is csatlakozott már a világhálóhoz. A cicás videók nézettsége az egekben jár a Youtube-on, a négylábúak anyagi haszonszerző potenciálját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint Grumpy Cat százmillió dolláros bevétele, vagy az Exploding Kittens elsöprő sikere.

A most bemutatott Schrödinger's Cat szintén az internetezők macskaimádatát próbálja meglovagolni, egyelőre sikerrel, bár feleannyi lendülettel, mint az előbb említett öngyilkos cicák. A Schrödinger's Cat kártyajáték, elnagyolt és idétlen, de szerethető rajzokkal. Témáját tekintve az osztrák fizikus népszerű absztrakt gondolatkísérletén alapul, melyben a dobozba zárt macskáról csak akkor derül ki, hogy él-e vagy meghalt, ha kinyitjuk a dobozt. 

Minden játékos választhat magának egy karaktert valamelyik híres fizikus erőltetett szóviccel elmacskásított változatából (pl. Albert Felinestein), majd indulhat a móka, ami nem más, mint a Liar's Dice - magyarul Kőbánya Alsó vagy Kalózkocka - nevű kockajáték kártyákra átírt változata. A játékosok húznak adott mennyiségű lapot, majd az első ember megpróbálja megtippelni, hogy hány élő-, halott macska vagy üres doboz van a játékosok kezében összesen. Ez a hipotézis. A soron következő ezt vagy elfogadja és maga is tippel egyet (kötelezően eggyel nagyobb számot), vagy csalást/cáfolatot kiált. Ekkor mindenki megmutatja a lapjait. Ha az állítónak volt igaza, a vádoló kiesik a játékból, ha nem, akkor ő esik ki. Ez addig tart, amíg csak egy játékos marad bent. 

Aki nehezen tudja elképzelni a játékmenetet kockákkal, nézze meg a Karib-tenger kalózainak második részét.

Amint látjuk, a Schrödinger's Cat nem viszi túlzásba az eredetiséget, talán ezért sem kérnek érte akkora összeget. Az érdeklődők húsz dollárért beszerezhetik, postaköltséggel együtt, egyelőre csak az USA-ban. Jó alapötlet, erősen lehúzásszagú kampánnyal és minimális befektetett energiával. De legalább cicás.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr447101021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása