Jön a Knights of Pen and Paper 2!
2015. március 07. írta: PixelDrake

Jön a Knights of Pen and Paper 2!

Végre bejelentették a Knights of Pen and Paper második részét. Az elképesztő sikerű első rész (melynek bemutatását már régóta tervezem a blogon, úgyhogy hamarosan itt az ideje) az elmúlt évek egyik legkreatívabb szerepjátéka volt. Egy kis csapatott irányíthattunk benne, akik egy délután összeültek fantasy szerepjátékot játszani.

Igen, jól érted, ez egy videójáték, ami arról szól, hogy azt játszod, hogy szerepjátékozol. Minden karakternek ki kell választani a való életbeli megfelelőjét is (pl. rocker, geek, stb.), ami bónuszokat adott neki játék közben. A csapat megalkotása után te irányíthatod a partit és a kalandmestert is, olyan csatákat generálva magadnak a fősztorin kívül, amilyet csak szeretnél.

Mindez persze még nem lenne nagy durranás, hiszen ez eddig egy szimpla harcolós szerepjáték, jópofa alapötlettel. Ami igazán különlegessé - és megragadóvá - teszi a játékot, az a nagyon eltalált, 8-bites pixelgrafika és különböző fantasy-, és popkulturális poénok, amiket szinte szór magából a program játék közben. A sivatagban kalandozva megtalálhatjuk a Csillagkaput,találkozhatunk a homokba ragadt Cyrax-szel, a Mortal Kombatból, közben a karakterek pizzát rendelnek és azt tervezgetik, hogy mire költik majd el a szörnyekért járó XP-t.

Ebből kapunk tehát májusban még egy adagot, PC-re és mobileszközökre, ezúttal már 16-bites pixelgrafikával és - a készítők ígérete szerint - még több fantasy poénnal. Érdemes megnézni a trailert... és összehasonlítani a Gyűrűk Urával.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr877248161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása