Megy a társas a digitális világ felé
2015. június 15. írta: PixelDrake

Megy a társas a digitális világ felé

Múlik az idő, fejlődik a technika, a társasjátékok világa pedig egyre jobban összemosódik a digitális léttel. Nem csak, hogy egyre több analóg társas kap valamilyen digitális támogatást, pl. app formájában, hanem egyre több játék kapja meg a maga digitális megfelelőjét is.

Kezdjük rögtön egy kivétellel, aminek sosem volt analóg megfelelője, de valódi játékot próbál modellezni. A Bethesda bejelentette, hogy hamarosan egy kártyajátékot ad ki az Elder Scrolls világára alapozva. Egyelőre annyit tudunk róla, hogy a címe Legends lesz, valószínűleg ingyenes és PC-re valamint iPadre érkezik még az idén.

Digitális verziót kap a Splendor is. A (többek közt) tavalyi Spiel des Jahres és As d'Or jelölt még idén nyáron érkezik mindkét mobil platformra és Steamre. Sajnos az ő készítői is elég szűkszavúnak bizonyultak, csak annyit ígértek, hogy igyekeznek hűek maradni az eredeti játékhoz. Köszönjük.

Hamarosan viszont nem csak a sikerdíjas alkotások kaphatnak digitális testvért, hanem bármilyen táblás játék. Már béta fázisban van ugyanis a Tabletopia, egy olyan PC-re, Androidra és iOS-re tervezett platform, amit kifejezetten a digitális társasjátékok készítésére terveztek. A kész alkotásokat aztán online lehet majd játszani fizetős rendszerben, a bevételből pedig mind a tervezők-, mind a készítők részesülnek majd. Jelenleg a béta fázis folyik, melyre a weboldalukon lehet jelentkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr807546808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása