Mind Crime - Emlékszem Budapesten...
2015. június 19. írta: PixelDrake

Mind Crime - Emlékszem Budapesten...

Ó, szabadulós szobák... a nyúl nem szaporodik olyan gyorsan, mint ti Budapesten, de talán még a gomba sem - de ezzel a közhellyel már indítottam posztot, úgyhogy gyorsan váltanék is. Hihetetlen, hogy az első pár ilyen hely sikerén felbuzdulva tömegével jelentek meg az újabb és újabb helyszínek. Ami az én rosszindulatú lelkemnek mégannyira hihetetlen, ezeknek a helyeknek a nagy része nem a gyors meggazdagodást (vagy pénzmosási lehetőséget) kereső igénytelen szemét, hanem nagyon is igényes munka. Szinte minden szobában, ahol eddig voltam, találtam valami olyan megoldást, amit a máshol eddig nem. Persze könnyen lehet, hogy csak az én kezem kifejezetten szerencsés és találja meg mindig a legjobb lehetőségeket.

mind1.jpg

Amikor először léptem be a Mind Crime szobájába, egyszerre voltam lenyűgözve és estem egy kicsit pánikba. Az eddigi helyszínek zsúfolt szobái helyett most egy meglepően "steril" környezetet kaptam, kevés tereptárggyal. A lenyűgözöttségem oka az volt, hogy végre valaki merte a kevesebb: több elvét követni és tényleg a lényegre koncentrált.

A pánikreakciómat az váltotta ki, hogy ha ennyire nincsen semmi a szobában, mégis hogyan fogunk kijutni belőle? Szerencsére ez nem okozott gondot. A letisztult környezet nem ötlettelenséget, hanem logikus és "rumlizásmentes" feladatokat jelent. Nem pakolni kell tehát a Mind Crime szobájában, hanem gondolkodni. 

Egy jövőbeli bűnözőcsoport tagjai vagyunk, akik az idejétmúlt PIN-kód lopás és social engineering helyett egészen a célszemély emlékeibe hekkelik magukat, hogy ott eljussanak a legféltettebb titkáig: a bankszámlaszámáig és a hozzá tartozó jelszóig. Ezzel aztán csak el kell utalni maguknak tíz millió dollárt és élvezni a hűsítő koktélokat a Kanári-szigeteken.

mind2.jpg

A dekoráció és a hangulatkeltő elemek szintén az egyszerűség elvét követik, ami abszolút nem hátrány és így is tökéletesen hozzák az emlék-feelinget. Miközben mi éppen annak kirablásán fáradozunk, áldozatunk éli mindennapjait, közlekedik, beszélget, fütyörészik magában - ez testesíti meg a háttérzenét. Az emlékeket, hobbijait és legfontosabb pillanatait pedig fotókon és az egyes életszakaszoknak berendezett szobákban követhetjük nyomon.

A feladatokról nem lehet sokat elmondani spoilerezés nélkül, de azt kijelenthetem, hogy kellően változatosak. Persze itt is lesznek kulcsok és számzáras lakatok, de a kódfejtés mellett számos elektronika által támogatott elem is előkerül.

Negatívumot nem tudnék felhozni. Volt egy alkalom, amikor a csapat kissé beragadt és ezen még a szervezők sem tudtak segíteni (a segítséget állóképek formájában kaptuk). Persze ez nem a játék hibája, lehet, hogy csak mi nem voltunk elég okosak. Mindenesetre jó tíz percet vett el az életünkből, hogy azon az egy akadályon túljussunk, utána már minden ment gördülékenyen.

A Mind Crime az egyik legjobb szabadulós szoba a fővárosban, mindenkinek csak ajánlani tudom. Semmi ijesztgetés, viszont végig kreatív és izgalmas. Valószínűleg nem véletlenül szerezte meg 2014 második legjobb kijutós játéka címet.

Kijutós játékot játszanál, de nem tudsz dönteni? Olvasd el, hogy hol járt már a Ludens csapata, hogy segíthessünk a döntésben!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr157209239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása