Gyakran feltett kérdések a Tabletopiáról
2015. augusztus 26. írta: PixelDrake

Gyakran feltett kérdések a Tabletopiáról

Íme eljött ez a nap is. A társasjátékok digitalizációja egyszerre tett egy lépést előre és hátra is, mégis óriásit haladt abba az irányba, amit mindenki szeretne. Elindult a Tabletopia Kickstarter kampánya, hogy a hónap elteltével máris a bétatesztelésnek ugorhassunk.

Mi is az a Tabletopia? Egy online társasjáték platform, ami kicsit sem olyan, mint a Board Game Arena. A Tabletopia igazán tetszetős, háromdimenziós környezetbe helyezi a játékokat, ahol kedvünk szerint forgathatjuk, nagyíthatjuk a játékteret és pakolászhatjuk a komponenseket.

 

Mi az, ami nincsen benne? Szabályok. Bármilyen játékot is játszol, a program semmilyen módon nem ellenőrzi, hogy betartod-e a szabályokat. Húzhatsz bármennyi lapot a pakliból, léphetsz bármennyit a figuráddal, a program nem fog érte szólni. Éppen ezért minden játékosnak ismernie kell a szabályokat, aki leül játszani. Pontosan úgy, mint élőben.

Jó, de mire való akkor? Nos, pont arra, amire bármelyik másik digitális társasjátékos platform. Játszani. A készítők úgy gondolják ugyanis, hogy a szabályok elmagyarázása és azok betartatása nem a játék feladata. Mindenkinek a saját, jól felfogott érdeke, hogy a szabályok szerint játsszon - és kihajítsa a partiból azt, aki nem így tesz.

Miért jobb, mint élőben? Nem jobb. Viszont bármikor tudsz játszani, bárkivel a világból. Ráadásul egy rakat olyan apróság segít majd, ami a való életben nem áll a rendelkezésedre. Keverhetsz paklikat egyetlen kattintással (és biztos lehetsz benne, hogy a pakli TÉNYLEG megkeveredik...). Azonnal kipakolhatod a komponenseket - és el is rakhatod őket. Létrehozhatsz az asztalon egy kis varázszsákot, amibe mindent beledobálhatsz, amire már nincs szükséged - és ezeket elő is varázsolhatod belőle.

Oké, hiszek neked. Ez tényleg érdekes. Mivel lehet majd játszani? Mindennel, amit valaki hajlandó "legyártani" Tabletopia kiadásban. A jó hír az, hogy számos kiadó harapott rá az ötletre, így biztosan lesz Terra Mystica, Viceroy, a kiadók között pedig ott van például az Arcane Wonders és a Knizia Games is.

Mikor lehet kipróbálni? Amint lejár a Kickstarter kampány, feltéve ha adakoztál a fejlesztőknek. Ha nem, akkor kénytelen leszel megvárni az indulást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr157734508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása