Akcióban a lehúzás mesterei
2015. augusztus 28. írta: PixelDrake

Akcióban a lehúzás mesterei

Hogyan húzzunk le még egy bőrt egy olyan rókáról, akiről már nem csak a bőrét nyúztuk le, hanem már a húsát, csontjait, sőt, még a lelkét is pénzzé tettük? Adjunk neki új testet és máris újabb bőrrétegek jelennek meg rajta. És ha ettől már nem is róka lesz, hanem mondjuk birka, vagy kecske? Kit érdekel, lényeg, hogy van még rajta bőr!

Nézzünk is gyorsan egy példát erre. A tematika persze nem lehet más, mint az aktuális, N+6*10^23-ik kiadása Lovecraft szörnyetegeinek, vagyis Cthulhu újra fölkel mélytengeri pihenőhelyéről, hogy fölfalja/elpusztítsa/megrontsa a világot. Persze kötelező jelleggel hozza magával a többi csápos haverját is, mert nélkülük már nem is tudna létezni.

De vajon mi ez az új játék, ami máris Kickstarteren "döntögeti a rekordokat"? A szerepjáték új kiadása? Egy új, sötét hangulatú, figurás kaland? Valami teljesen új koncepció?

Nem. A frappáns nevű Recall of Cthulhu a klasszikus memóriajáték.

Igen. Fölforgatsz kettőt, és ha megyezik elrakod, ha nem, lefordítod.

Csak mindezt Cthulhuval.

Pontosabban Cthulhu és az ősi vének színes, nagyfejű, cuki változatával, hogy már a négy évesek(!) is megismerhessék Lovecraft őrületbe taszító borzalmainak világát. Hogy ne tűnjön annyira lehúzásnak a dolog (persze, így is annak tűnik...), még megbolondították az egészet egyedi képességű lapokkal, amik egy kis csavart visznek az amúgy is fergeteges játékmenetbe. Itt olyan kreativitás-bombákra kell gondolni, mint "ha ezt a lapot elvitted, +5 pontot kapsz a játék végén". Fergeteges.

Akkor kezdjük: a Recall of Cthulhu jó vicc. Tényleg. Ha print&play lett volna vagy egyedi darab, lelkesen osztottam volna meg a blogon. De így, hogy Kickstarteren kalapozzák rá össze a pénzt, ráadásul 23 dollárt (6500 forint), + postaköltséget kérnek érte, inkább a pofátlanság kategóriába csúszik át.

Mit gondolnak ki fog ezzel játszani? A négy évesek? A szüleik? A rajongók?

Mindegy is, ha felkeltette az érdeklődéseteket, itt csengessetek nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr407737576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása