The Others - A bűn útján
2015. szeptember 10. írta: PixelDrake

The Others - A bűn útján

3..2..1... és már el is rajtolt a Cool Mini or Not legújabb Kickstarter kampánya, a The Others. Bár most kínosan ügyelek arra hogy ne fordulhasson elő még egyszer az, ami B-Sieged esetében megtörtént (mire megjelent a poszt, már össze is jött a pénz a kampányra), nem garantálom, hogy mire ezt olvasod, már nincs finanszírozva a projekt - úgyhogy igyekezz gyorsan olvasni.

Az Arcadia Quest és a Zombicide átütő sikere után CMON-ék úgy dönöttek, hogy belefognak a saját figurás történet-, és akcióorientált horrorjátékukba. Akinek a képek alapján a Mansions of Madness jut eszébe, valószínűleg nem jár messze az igazságtól. A dizájner le sem tagadhatná a lovecrafti inspirációt. Csápok ameddig a szem ellát, kiegészítve betegesen torz motívumokkal és nem-is-annyira-angyali hősökkel. A MoM-hez hasonlóan az Others is aszimmetrikus játék, vagyis egy játékos irányítja a szörnyeket, míg a többiek a nyomozókat.

Talán az előbbiekből is kiderül, hogy a The Others nem gyerekeknek készül. Az egész ugyanis reménytelenül nyomasztó, "pre-apokaliptikus" világban játszódik. A játékosok célja, hogy egy különleges nyomozócsoport tagjaiként megakadályozzák a világvége eljövetelét, amit az emberiség testet öltött bűnei készülnek elhozni. 

Minden bűn egy önálló frakciót jelöl, saját szörnyekkel és egyedi szabályokkal. Minden küldetés párosítható minden bűnnel, ami valami hozzá illő csavart visz a játékmenetbe. Ha a Kevélység ellen harcolunk, akkor például azok a hősök szenvednek hátrányt, akik egyedül fedezik föl a térképet, a Restség pedig akkor nehezíti meg a játékosok dolgát, ha éppenséggel sietnének.

A hősök vagdalkozhatnak, lövöldözhetnek, varázsolhatnak, hogy megszabaduljanak a rémségektől. Közben bevállalhatják a rontás, azaz Corruption pontokat, ha megszorulnának. Ezek tekintélyes bónuszokkal látják el őket, de minden egyes pont közelebb viszi őket a végső romláshoz, vagyis a vereséghez.

Azt mondani sem kell, hogy a minik eszméletlenek. Csúnyák, gonoszak, pont olyanok, mint amilyennek egy ilyen játékban lenniük kell. Az ár pedig... nos igen, az ár sem okoz meglepetést. A CMON játékok sajnos drágák, viszont mindig hoznak magukkal értéket.

Az alapjáték ezúttal száz dollárba kerül, ehhez a kiegészítőt még nem jelentették be (ez azért elég meglepő... CMON kampány azonnal kiegészítő nélkül...betegek a srácok?). Stretch goalként eddig kockás zacsit és plusz szörnyeket sikerült eddig unlockolni, persze a lista folyamatosan bővül...

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr967775922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása