Az alulinformált titkosügynökök kártyázni indulnak
2015. szeptember 21. írta: PixelDrake

Az alulinformált titkosügynökök kártyázni indulnak

A [redacted] világának nagykövete nem tud nyugton ülni. Azután, hogy a legutóbbi fogadásán egy csapat titkosügynök félholtra verte egymást, megállás nélkül kapcsolgatta a villanyt és a torony tetején robbantgatott egy keveset, képes kártyapartit szervezni nekik, ahová magával viszi féltve őrzött mikrofilmjeit is...

A [microfilms] a [redacted] egyik tervezője, Turczi Dávid és David J. Mortimer új játéka. A táblás alapműtől eltérően itt csak kártyák (és néhány zseton) vannak, viszont megmaradt a vallatás és kettős-vak mechanizmus is. A játékosok célja, hogy egy pókerparti közben kiderítsék csapattársuk kilétét és megszerezzék a nagykövet aktáját, amit a változatosság kedvéért mikrofilmeken tárol éppen.

Akárcsak a [redacted], a [microfilms] is rejtett szerepeket használ. A titkosügynökök mellett jelen van egy bérgyilkos (akinek nem számít, kit öl meg), egy újságíró (akinek egyetlen célja kitalálni, ki kivel van, hogy jó sztorit rittyentsen az egészből), valamint egy Interpol ügynök is. Minden szerephez egyéni cél tartozik, tehát nemcsak, hogy mindenki más módon tudja megnyerni a játékot, de elegendő számú játékos esetén nem is lehet tudni, hogy mely szerepek vannak éppen játékban.

A [microfilms]-ben a játékosok póker zsetonokat használnak arra, hogy azokból megvesztegessék/kivallassák a többieket és működtessék az akciókártyáikat. A cél, hogy az állandóan vándorló lapok és soha-nem-biztos szerepek káoszában megragadjuk azt a pillanatot, ami a mi szerepünknek éppen megfelelő. Ekkor általában meg kell tudnunk nevezni egy másik játékos egy lapját, vagy a szerepét, valamint az aktát tartalmazó mikrofilmet is birtokolnunk kell. Ha igazunk volt, nyertünk. Ha nem, a karakterünk megkapja a ciánkapszuláját, mi pedig kiestünk a játékból.

Az ügynökök célja például, hogy birtokolják az ellenfél mikrofilm lapjait (vagy akkor jelentsék be a győzelmet, amikor egy csapattársuknál van az), a bérgyilkos pedig akkor nyer, ha meg tudja mondani, kinél van éppen a pikk ász lap.

A [microfilms]-t jelenleg tíz euróért lehet előrendelni a kiadó oldaláról és október közepén kezdik el szállítani. Bár még csak az ajánlót olvastam róla, több szempontból is ígéretes: legalább olyan izgalmas, mint a [redacted], kellően egyszerű ahhoz, hogy előkerüljön nagyobb társaságban és legfőképpen: nem lesz belőle Kickstarter.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr227807182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása