Boogie Dice - az öndobáló kocka
2015. október 06. írta: PixelDrake

Boogie Dice - az öndobáló kocka

Nem szereted a dobókockákat? Unod fölszedegeteni, eldobálni, megint fölszedegetni, megint eldobálni őket? Nos, akkor valószínűleg nem olvasod ezt az oldalt, mert viszonylag kevés ilyen játékost ismerek, de elvileg minden lehetséges.

Nagyjából az okostelefonok elterjedésével egy időben megjelentek a kockadobó appok, amik a zajt és a dobálást hivatottak kiváltani: egy gombnyomás vagy rázás és program dob helyettünk, egyszerre akár száz kockával is. 

Ez persze nem pótolhatja az igazi kockázás élményét - ami azt illeti, inkább taccsra vágja a hangulatot -, úgyhogy megszületett a XXI. század új csodája, az elektronikus és fizikai játékok határát átszakító újdonság, a Boogie Dice, vagyis az okoskocka.

A Boogie Dice mentesíti az embert a szörnyű teher alól, miszerint a kockát föl kell emelni és el kell dobni. A Boogie Dice-nak elég egyet csettinteni vagy kiadni a szóbeli parancsot és a beleépített rezgőmotor segítségével eldobja magát, közben hasznosan villog. A rezgőmotor nagyjából ötszáz dobást bír egy feltöltéssel, áramot pedig a dizájnos töltőn keresztül kap.

Ami kifejezetten tetszett benne, az az, hogy a kocka programozható. Méghozzá nem is akárhogyan, hanem hanggal. Egy okostlefonra letölthető app segítségével elég egy hangot kiadni a kockáknak és máris kikapcsolt a fény, rövidebbek-hosszabbak lettek a dobások, érzékenyebb lett a mikrofon, stb.

Az ötlet kiváló, de, hogy a gyakorlati életben nem fog elterjedni, abban egészen biztos vagyok. Ha érdekel, itt lehet érte adakozni, meg kis ráfizetéssel kaphatsz hozzá valami robotos játékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr907889914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása