Cukiság! Cukiság mindenütt!
2015. október 23. írta: PixelDrake

Cukiság! Cukiság mindenütt!

Szerintem adtam már hangot annak, hogy mennyire szeretem az Arcadia Questet, annak kiegészítőjét és a bucifejű hőseit. A novemberben esedékes új doboz Kickstarterét már tűkön ülve várom, ám nem csak ez az egy lehetősége van a chibi-rajongóknak, hogy figurás játéka költsenek pénzt.

A Super Dungeon Explore figurás dungeon crawler, még 2011-ből, erős anime-, és videójáték ráhatással. A játékmenet a klasszikus aszimmetrikus modellre alapul. A játékosok hősöket alakítanak, akik varázsfegyverekkel megrakodva elindulnak lecsapkodni a Gonoszt, akit szintén játékos alakít, és aki a szörnyek kivezénylésével tudja útjukat állni. Mindezt intenzív kockacsörgés és mágia-puffogtatás közepette.

A számos (ha jól számolom, összesen húsz!) kisebb-nagyobb kiegészítő után most új nagy dobozzal jelentkezik a sorozat, ami a Legends névre hallgat. Új helyszínek, új kártyák, tárgyak és kockák foglalnak benne helyet, ahogy az egy kiegészítőhöz illik. A Legends abban különleges, hogy a vízfejű szörnycsapkodást egy kicsit a narratív irányba tolja el.

Hogy mit jelent ez? Történetorientáltabb kalandok, ismertető a világról, lakóiról és a szörnyekről, valamint egy Consul's Grimoire, ami egy útmutató saját kalandok készítéséhez a játék világában. Aki szereti a dungeon crawlereket egy kis történettel fűszerezni (mint én), annak ideális választás ez a kiegészítő.

Persze a figuramániásokra is gondoltak, ezért egy orkos és egy lovagos szett is érkezik a Legendshez - plusz pénzért természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr188011657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása