Vérmentes ajánló (nem csak) sportrajongóknak
2015. november 17. írta: PixelDrake

Vérmentes ajánló (nem csak) sportrajongóknak

Ki mondta, hogy mindig, minden körülmények között kardozni kell? Bár az ezen a blogon látott Kickstarter kampányok nagy része festhető minis dungeon crawlereket tartalmaz, amiknek lételeme a csatázás, én alapvetően békepárti vagyok.

Következzen hát egy összefoglaló olyan pénzgyűjtő kampányokról, ahol a végtermékben garantáltan nem kell semmit megölni és sárkányokkal is csak elvétve találkozhatsz.

Forever Football

Ismered a Blood Bowlt? Tudod, azt a társasjátékot, amiben elfek és orkok (meg törpék, meg emberek) játszanak amerikai focit és meccs közben néha előkerül egy fejsze, esetleg egy tűzgolyó vagy egy úthenger...

Na, ez most teljesen más. A Forever Football egy nemrég lezárult amerikaifoci-csocsó kampány (amiről most persze még véletlenül sem találok linket...) bukása ellenére újból bepróbálkozik a témával, ezúttal kisebbet markolva.

A Forever Football szerény, kockás-kártyás amerikai focis játék, melynek fontos része a draft, vagyis a játékosok összeválogatása. A toborzás után következik a játék, ami a már említett kártyákkal és kockákkal történik, minimalista táblán levezetve.

Nagyon aranyos projekt a FF, kár, hogy egyelőre nem igazán jön rá a pénz. Ennek egyébként két oka lehet. Az első, hogy nem eredeti csapatokkal dolgozik. Ez még érthető is, hiszen ha licencelt csapatlogók és játékosok lennének benne, nem 30 dollárba kerülne (kb 8600 forint).

A második, hogy a szállítást legkorábban 2016 májusára ígérik, a Super Bowl (vagyis az az esemény, amikor a leginkább igényelnének az emberek egy focis játékot pl. meccsnézés előtt) pedig februárban van. Nem juthatot volna ez mondjuk valakinek a szezon elején eszébe?

Tavarua

Ez viszont nem is érkezhetne jobbkor, mint a jövő nyári strandszezon elején! A Tavarua a szörfös játékok nem túl széles táborát erősíti. Műfaját tekintve vidám kártyás-kockás családi szórakozás, a színvilága pedig egész üdítően hat a kazamatából frissen szabadult szemeknek.

A tervezője még akkor sem tagadhatná le szörfös múltját, ha éppen nem a tengerparton pózolna rövidgatyában. A deszkán álló meeple-ök (amik kifejezetten aranyosan festenek így) várnak arra, hogy a hullám elég közel kerüljön a parthoz, majd megpróbálják meglovagolni azt.

Közben nem csak arra kell figyelni, hogy a hullám nehogy a parthoz vágja őket, hanem még arra is, hogy a deszkán a megfelelő helyen legyen a súlypontjuk. Ez utóbbi a győzelmi pontokat hozó trükkökhöz is nagyon fontos.

Cápák a játékban nincsenek.

Sajnos a Tavarua sem mondható instant sikernek (ebben a pillanatban éppen félúton jár), de bízom benne, hogy összejön rá a pénz és nyáron lesz mit játszani két jégkrém között a parton.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr248078630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása