Új kiegészítő érkezik az Elder Signhoz
2015. december 13. írta: PixelDrake

Új kiegészítő érkezik az Elder Signhoz

Úgy látszik, a Gates of Arkham meghozta a várt sikert, úgyhogy a Fantasy Flight Games nem engedi el az Elder Sign szériát. Az Omens of Ice egy teljesen új alappaklit és ezzel együtt egy új játékmódot hoz be a csápos kockák világába.

A klondike-i aranyláz után járunk. A fél világ nekiindult aranyat keresni a hegyekbe. A nagy részük keményre fagyva várta a tavaszt egy szakadék mélyén, mások arannyal teli zsákokkal tértek haza, néhányan pedig inkább választották volna a szakadékot, ha tudták volna, hogy a következő csákányütésükkel valami elmondhatatlanul borzalmasabbra bukkannak a föld alatt... Arkhaban leírhatatlan, csontig hatoló, jeges viharok járnak. A lakosság egy része csillapíthatatlan, földöntúli éhségről számol be, ami egyeseknél egészen a kannibalizmusig fajul. Kedvenc nyomozóink nekiindulnak hát, hogy kiderítsék a rejtélyes időjárás és a furcsa elmebaj okát.

Az Omens of Ice három új főszörnnyel gyarapítja a készletet és egy új adventure paklival, ami a Gates of Arkham mintáját követve kétoldalas lesz, tehát sosem tudjuk majd előre, hogy milyen kalandnak is vágunk neki. Ahogy az a történetből is kiderül, a helyszín most a városon kívül van, Alaszkában. A játékmenet két részre oszlik majd. Az elsőben a jeges világ még élhető részeit fedezik fel a karakterek, készülve az expedícióra, a másodikban nekivágnak a fagyos veszedelmeknek.

Új elem a játékban a készletek (supply) jelenléte, amik a nyomozók felszerelés-, és élelmiszertartalékait jelentik majd. Értelemszerűen ezeket a városban könnyebb fellelni, a vadonban viszont rohamosan fogynak majd, ha pedig elfogytak, a nyomozók esélye a túlélésre drasztikusan csökkenni fog.

Az éhség mellett ráadásul az időjárással is meg kell küzdeniük. Bizonyos kártyák viharjelzőket tehetnek a kalandokra, amik tovább nehezítik azokat. A viharok gyakorisága egyébként állítható azzal, ha tél helyett nyáron vágunk neki a kalandnak - ez egy új opció a nehézség szabályozására.

A különböző új, földöntúli rémségek mellett egészen hétköznapi szörnyek is megjelennek majd a játékban, úgy, mint grizzly medvék és farkasok, amik az éhségtől megveszve félelem nélkül támadnak emberre és ha nem végzünk velük gyorsan, vonyításukkal még több fenevadat vonzhatnak oda. Ráadásul az északi fényről is kiderül, hogy jóval több annál a színpompás természeti jelenségnél, mint amit eddig gondoltunk róla...

A sok kihívás mellett egy új nyomozót is kapunk, az árva Wendy Adamset, aki bár nem tűnik túl hasznosnak, a kezében tartott talizmán annál inkább: képes vele egy kocka csáp (terror) oldalát átfogatni egy másikra, ezzel sok fejfájástól mentve meg a partit.

Megjelenés 2016 első negyedévében, én már elmondhatatlanul várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr518169034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása