FIVE! - Társasjáték az összefogásért
2015. december 15. írta: PixelDrake

FIVE! - Társasjáték az összefogásért

Ez kivételesen egy olyan társasjátékos Kickstarter (igazából nem is az), ahol Te, mint adományozó, nem kapsz semmit, hiába járulsz hozzá egy játék fejlesztési költségeihez. A FIVE! projekt a menekültek megsegítésére jött létre. Neve egyszerre tükrözi a benne lévő játékok számát és az összefogást jelképező high-five, vagyis a pacsi gesztusát.

Az élelemhiány és az út számtalan veszélye mellett a menekülteknek még egy komoly problémával kell szembenézniük: az unalomból fakadó tehetetlenség érzésével. A menekülttáborokban az idejük legnagyobb részét várakozással kell tölteniük, úgy, hogy közben fogalmuk sincs, mi fog velük történni - már ha történik valami egyáltalán.

Ezen a várakozáson kíván valamelyest enyhíteni a FIVE!. Egy társasjáték gyűjteményről van szó, ami különböző szimbólumokkal ellátott fekete és fehér tokeneket tartalmaz, melyekkel - nevéhez hűen - ötféle játékot lehet majd játszani. A szabályokat az összes, a menekültek körében népszerű nyelvre lefordítanák, többek közt arabra, uduura és darira. A készletet menekülttáborokban osztanák szét a rászorulók között ingyen, de kereskedelmi forgalomban is kapható lenne később.

A projekthez a készítőnek 24 ezer euróra lenne szüksége (kb. hét és fél millió forint), ebből kicsivel több, mint 13 ezer gyűlt össze majdnem egy hónap alatt, ami kb. 40 százalékos támogatottságot jelent. Ha te is kedvet kaptál hozzá, ezen az oldalon tudsz segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr268169154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása