Kockás papíron játszható játékot ad ki a Fantasy Flight Games
2016. február 10. írta: PixelDrake

Kockás papíron játszható játékot ad ki a Fantasy Flight Games

Önálló Android (nem úgy Android...hanem társasjátékos Android...olvass tovább) játékot ad ki a Fantasy Flight Games. A Richard Garfield nagysikerű cyberpunk kártyajátékára (Netrunner) alapozott nagysikerű cyberpunk kártyajáték (Android: Netrunner) most kiemelkedik a CCG/LCG világból és táblás formában vár arra, hogy a játékosok polcára kerüljön.

A Netrunner világtól nem idegen módon ismét a hackerek (itt runnerek) és a cégek közötti párharcról lesz szó. A runnerek szeretnék megkaparintani a cégek szerverein tárolt adatokat, míg a válllatok szeretnék, ha ez nem törtnénne meg. Az Android: Mainframe esetében ez már megtörtént, a kérdés (és a játék alapja) az, hogy melyik hacker mennyit tud magával vinni az adatcsomagokból.

ad02_layout.png

A játék négyzetrácsos táblán zajlik. A játékosok programokat játszanak ki, amik segítségével igyekeznek minél nagyobb szeleteket kiszakítani a rendelkezésre álló adatokból. A kiszakítani kifejezést itt szó szerint kell érteni A programok ugyanis falakat húznak, amikkel el kell keríteni a tábla adott részét. Ha ez sikerül, az a rész "secured" lesz, vagyis a végén pontot ér majd nekünk. Aki a legnagyobb részt szakította ki a táblából a lerakott falak segítségével, az lesz a játék végén a győztes.

Wait...w h a t ?

Ez csak engem emlékeztet kísérteties módon az általános iskolában töriórán pad alatt, kockás négyzetrácsos papíron játszott szaggató játékra? Ismert még csoki,  falazó, foglaló, csempéző, csempész, kerítés, kerítő, téglás és még nagyjából félszáz néven. Ez az a játék, amit amőba helyett toltunk és valamiért mindig pontosan 45 percig tartott.

ad02_box_left.png

Csak nem volt rajta, hogy Android és a pályát tollal rajzoltuk fel.
Meg nem voltak benne extra képeségek.
És a falakat is tollakkal rajzoltuk fel.
És nem voltak benne kártyák sem.

Az Android: Mainframe tehát erős nosztalgiafaktorral rendelkező területfoglalós/geometriai játék cyberpunk köntösbe öltöztetve és megbolondítva a szokásos képességekkel és egyedi jellemzőkkel. Így már nem kételkedem abban, hogy valóban fél óra alatt lejátszható (tehát a FFG táborában igazi kuriózumnak minősülő) darabról van szó.

Nagyon várom már a játékot, de ezúttal inkább a fogadtatása miatt. Addig is ingyenes próbaverzió elérhető bárhol a világon.

A végleges változat minden bizonnyal többe kerül majd, mint egy kockás füzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr808379936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása