Jay és Csöndes Bob: A videójáték
2016. március 12. írta: PixelDrake

Jay és Csöndes Bob: A videójáték

Kevin Smith ikonikus junkie karaktereiből készült már táblás játék: egy Monopoly kiadás. Minekután ez néhány fanatikust leszámítva szerintem 0 darab embert hatott meg, a két figura ezúttal videójátékban próbál érvényesülni.

 Besörözünk, szívunk és remélem d.gunk is...

A Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch sajnos nem a Shop Stop vagy a Képtelen képregény vonalát veszi föl, hanem a Jay és Néma Csöndes Bob visszavágét - abból is inkább Bunkóman és Gyökérre koncentrál. Hőseink képregényfigurákká lényegülnek át és elpáholnak néhány fantáziadús szupergonoszt. Igen, ez egy klasszikus, oldalra haladós, verekedős játék lesz, minden bizonnyal ordenáré poénokkal.

-Hé, odalent nincs labda?
-De, a világ két legnagyobb golyója, megnyalhatod!

Ha túltesszük magunkat a Scooby-Doo-szintű grafikán és magán a koncepción, hogy verekedős játékot csináljanak Jayből és Csöndes Bobból, akár még valami jó is kisülhet az egészből. A játékot rajongók készítik és szerencsére szorosan együttműködnek Kevin Smith-szel és Jason Mewesszel, hogy a karaktereket a lehető leghitelesebben adják vissza. Vagyis a főhősök káromkodni, narkózni és szállóigét puffogtatni fognak majd játék közben. Ráadásul mindezt eredeti szinkronhanggal, ami máris megnöveli a projekt értékét.

A bunyón kívül lehetőség van még a bossfightokban verbálisan is megalázni az ellenfeleinket. Többféle inzultus közül választhatjuk ki a leginkább passzolót, hogy végül teljesen padlóra szálljon az önbecsülése.

Na gyere Csendes Bob. Menjünk a f.szba ennek a f.sznak a boltjából. Te meg kapd be a f.szom Dante! F.szk.csög!

A játékot közösségi finanszírozás (hogy máshogy) keretein belül tervezik megvalósítani, amiből a komplett Kevin Smith merchandise kiveszi a részét. Poszterek, pólók, soundtrackek, egyedi karakterek, műanyag szobrok ömlenek annak a markába, aki hajlandó segíteni elérni a 400 ezer dolláros célt. Kivételesen nem a Kickstarteren, hanem egy fig.co nevű oldalon lehet fizetni (hallott már valaki erről korábban?).

Ami egyedivé teszi az egészet, hogy már egy dollár hozzájárulással is megkaphatjuk a lehetőséget, hogy szerepeljünk Kevin Smith következő filmjében - ezt ugye sorsolni fogják.

Tudod, millió szép lány van világon, de nem mindegyik hoz lazannyát ebédre. A legtöbb csak csalja az embert.

Örülök ennek a játéknak, mert jó látni, hogy a rajongók mennyi munkát képesek áldozni valamiért (és nagyon szeretném azt hinni, hogy így történt és nem megrendelésre). Viszont úgy érzem, hogy ha össze is jön a dolog, nem fog nagyot robbantani. Ez tipikus fan-service, amit nehéz elrontani. Akit érdekel, az úgyis előrendeli és élvezni is fogja, akit nem, azt biztosan nem ez fogja berántani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr868466080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása