Te vennél lámpajátékot?
2016. április 14. írta: PixelDrake

Te vennél lámpajátékot?

Megy most ez a Larklamp kampány Kickstarteren. Ez tulajdonképpen egy társasjátékos lámpa. Vagy lámpás társasjáték. Vagy valami ilyesmi. Lényege, hogy egy viharlámpás négy oldalára különféle szűrőket rakhatunk, amiknek az árnyéka az asztalra vetít egy társasjátékos táblát. Jól hangzik nem?

Miközben a kampányvideót nézegettem, azon gondolkoztam, hogy jó-jó, de most pontosan ki is fog ezzel játszani? A Larklamp nekem tipikusan az a tárgy, ami mindenkinek kell, de senkinek nincs. Vagy ha van is, akkor is ajándékba kapta. Tudjátok, amikor gyorsan ajándékot kell venni valakinek adott összegért, erre te bemész a legközelebbi bigyóshopba, leveszed a polcról mert szellemes és ezzel végeztél is.

Ne károgj már Pixel, ez tök szép. Mi a bajod ezzel a jópofa lámpával?

Bár a tervezője sok-sok Larklamppel játszható játékot ígér, de mégis úgy érzem, hogy unalomba fog fulladni a dolog és nem feltétlenül játékos oldalról. Eddig két játékot ismerhettünk meg hozzá és ebből egy olyan, hogy van értelme lámpával játszani. A másik játék csak egyszerű "gimmickként" használja a lámpát, hogy ráerősítsen a tematikára (molyok repkednek a fény felé). De a gonosz szemeimmel már látom magam előtt a Larklamp sakkot meg malmot, ami pont ugyan az lesz, mint az alapjáték, csak éppen "fényes" verzióban.

A stretch goalként kínált és még nem teljesen publikált Glimmermill lenne az az irány, amit elvárnék a Larklamptől. Ez a lámpafénynek azt a tulajdonságát használja ki, hogy kvázi a figurák alatt forgatható, így magát a táblát lehet variálni sok macera nélkül. No ilyenből kéne még öt és máris venném a Larklampet. Valami olyat szeretnék, ami tényleg a fényre épít. Játék közben cserélhető szűrőkkel, takarásokkal, esetleg tükrökkel megbolondítva. Valami újszerűt.

Anélkül nekem ez csak egy dizájnos tábla.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr218603196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása