Belső szemmel a második Arkham Nightról
2016. október 31. írta: PixelDrake

Belső szemmel a második Arkham Nightról

Azt már az a tavalyi posztban leírtam, hogy mennyire meglepett az Arkham Night iránti érdeklődés. Mivel tavaly volt Lovecraft születésének 125. évfordulója, a bennem lakó negatív hang azt suttogta a fülembe, hogy ez egy egyszeri alkalom volt (és különben is akkor jelent meg az Eldritch Horror) és idén már a Tindalos kutyáját sem fogja érdekelni az egész.

budapest1.jpg

Ismét tévedtem. Az Arkham Night egy év alatt sokszorosára nőtte ki magát. Hét településből tizenkettő lett és eljutottunk arra a szintre, hogy a legtöbb klubot nem nekem kellett megkeresnem, hanem ők maguk jelentkeztek az eseményre.

Növekedés

Ezzel együtt szélesedett a helyszínek spektruma. A dedikáltan gamer helyek (mint a Hammer Time Café, a Metagame, a Barcraft vagy a Terepasztal Lovagjainak Klubja) mellett megjelentek a társasjátékos kávézók (mint a Board Game Café és a Game Up Pub), valamint a Krak'n Town is csatlakozott hozzánk. Ez utóbbi nem társasjátékos hely, hanem étterem/szalon, viszont a mesés steampunk dekorációjával kiváló hangulatot biztosított a játékoknak.

A végeredmény egészen elképesztő volt: országosan elértük a háromszáz főt!

Külön poén volt, hogy a MoM első scenarioját (ahol egy csillagász csoport után kellett nyomozni) csillagászokkal toltuk. - Szeged

budapest2.jpg

Kihívások

Persze, mint tavaly (és mint mindig) most is csúsztak be bakik és hibák, amik a létszám emelkedésével csak nőni fognak. Emberek vagyunk, ez van. 

Amiben fejlődni kell még, az a jobb kommunikáció, sokan ugyanis még mindig félreértik ezt a rendezvényt. Ez nem egy hivatalos Fantasy Flight Games által szponzorált esemény, hanem egy kicsi, helyi kezdeményezés. Nem kap senki ingyen társasjátékot, de még kiegészítőt sem. A játékvezetők a saját példányaikat hozzák és ajánlják fel a közösség számára egy-egy parti erejéig. A klubokba egyszerűen asztalt foglaltam, nem pedig kibéreltem őket.

Összesen 47-en, de egyszerre max 36-an voltunk. Miután megoldódtak a szék problémáink valóban hajnali négyig játszottunk, amikor is esély mutatkozott már akár egy Eldritch Horror megnyerésére is. - Győr

Ezzel pedig el is érkeztünk a második kritikus ponthoz, ami szintén nem egyértelmű sokak számára. A pénzhez. Ebben a rendezvényben nagyon sok minden van, de pénz az nincs. Ezért nincs belépő, de díjazás és "hivatalos" ajándékok sem. Minden nyereményt saját magam fizettem és én is adom majd postára őket.

miskolc1.jpg

Fura volt egyébként egyszerre szervezni az országos eseményt és a budapesti helyszíneket egyszerre. Még úgy is, hogy idén jóval több szabad kezet kaptak a vidéki helyszínek. Még az Arkham Night alatt is kénytelen voltam bejelenteni, hogy játék közben gyakran fogom a telefonomat bámulni, de nem azért, mert bunkó vagyok, hanem mert szervező - és könnyen lehet, hogy szükség van rám valahol.

Délután hangolódásként megnéztük a The Whisperer in Darkness című fimet, majd jött 9 eposzi társasjáték parti, amiben többségében a gonosz nyert. Az Elder Sign partikat és egy Mansions of Madness-t leszámítva mindenhol elbuktak a nyomozók. - Pécs

pecs1.jpg

Jövő

Ami a jövőt illeti - mert ilyenkor mindig szót kell ejteni a jövőről - három dolgot tartok lehetségesnek:

  1. Az ideinél sokkal színvonalasabb lesz jövőre az Arkham Night
  2. Az ideivel megegyező színvonalú lesz az Arkham Night
  3. Nem lesz Arkham Night

Én minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb lehetőség jöjjön össze, vagy ha minden kötél szakad, akkor a kevésbé rossz.

Bemelegítés Elder Signnal, Nyarlathotepet sikeresen bezártuk, de Cthulhu megmutatta hogy ne szórakozzunk vele a napján. Eldritch Horrorban Yog-Sototh szó szerint a legeslegutolsó sikeres dobással lett bezárva. Mindezt cosplayel fűszereztük! - Miskolc

csongrad.jpg

Ismét szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki bármilyen módon - helyszínnel, nyereménnyel, játékvezetéssel - hozzájárult az Arkham Night sikeréhez. Köszönök mindent és jövőre is számítok rátok!

És most lássuk a nyerteseket!

Lovecraft kulcstartók a Guppi Designtól
Földes Roland (Győr)
Bán Dáriusz (Nyíregyháza)
Czenki Vivien (Budapest)
Borbíró Ádám (Budapest)

Rémálompor Vachter Ákostól
Lőrinczné Karay Zsófia (Budapest)

Black Aether magazinok a Black Aethertől
Laczkovics László (Budapest)
Balázs Beáta (Kaposvár)
Balázs Gergely (Budapest)

Párnahuzatok a Ludenstől
Papp Andrea (Budapest)
Bertalan András (Budapest)

A hírhedt Cthulhu sapka a Ludenstől
Karcagi Péter (Veszprém)

Gratulálok a nyerteseknek, akikkel hamarosan emailben fölveszem a kapcsolatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr3011917429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása