Célegyenesbe ért a Hexpanse
2017. január 06. írta: PixelDrake

Célegyenesbe ért a Hexpanse

Újabb magyar sikert ünnepelhetünk a Kickstarteren. A Lenhardt Balázs (Kard és Korona, Pókháló, Magyar Népmesék) vezette Kékjáték - ami Amerikában Korona Games néven fut - első közösségi finanszírozásból megvalósuló projektjének egy nap sem kellett ahhoz, hogy elérje a kitűzött 22.400 dolláros célt. A 22. óra végére beesett az utolsó cent, így mostantól minden további támogatás a stretch goalokra fordítódik.

Mi az a Hexpanse?

Egy nevéből eredően hatszögorientált, sci-fi világban játszódó társasjáték legfeljebb négy játékos részére. A győzelmet az ellenfél megsemmisítésével (naná...)-, vagy a csapataink egy adott alakzatba rendezésével lehet elérni. Ez utóbbi tulajdonsága miatt a modern wargamek és az absztrakt kőrakosgatós játékok ötvözetének tekinthető. Az Index "űramőba" névvel illette, de ennél persze sokkal többről van szó.

hexpanse2.jpg

Backeljem én is?

Ha kedveled a sci-fit, mindeképpen! A Twilight Imperiumra erősen emlékeztető táblája ellenére a készítők ígérete szerint a Hexpanse egyszerű játék lesz. És valóban: a tizennyolc oldalas szabálykönyv nagy részét a kártyákat listázó függelék foglalja el, a maradék tíz oldalon osztozik a világleírás és maguk a szabályok. Nem is értem, hogy a fentebb említett Index-cikk miért nevezte a játékot felfoghatatlanul bonyolultnak.

A harc nem a szokásos kockacsörgős durrogtatás, amire a doboz alapján számítanál. Itt minden támadás talál, ráadásul rögtön halálos is - a megfelelő helyezkedés tehát elengedhetetlen. 

Egy körben legfeljebb két akció hajtható végre. Ezek mind nagyon rövidek, tehát a pergősségre nem lehet panasz. Mivel az alapszabályok ennyire egyszerűek, a játék igazi ízét az akciókártyák és különleges képességek adják majd - nomeg az ezekből kialakított láncreakciók. 

 hexpanse3.jpg

És a jutalmam?

Sok-sok stretch goal, melyek között KS exkluzívak is akadnak. Ilyen például az Admiral Box, ami az alapjáték amolyan gyűjtői kiadása, plasztik jelölőkkel, új táblával és ráadás egységekkel - meg egy menő, sorszámozott dobozzal.

Az igazán élelmesek lecsaphatnak a 390 dolláros pledgre is, ami a játék mellett lehetőséget biztosít arra, hogy az adakozó rettegett űrharcos képében éljen tovább a játék valamelyik kártyáján (az első ilyen valóságból átemelt grafikákon maguk az alkotók szerepelnek.).

hexpanse1.jpg

Konklúzió

Félig absztrakt, egyszerű, de agyalós magyar társasjáték, jól eltalált grafikával, Budapesten (ingyenes) személyes átvétellel és stretch goalokkal még egy hónapig folyamatosan bővülő tartalommal. Kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr3112103563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása