Te mit csinálsz még a társasjátékozáson kívül?
2017. április 26. írta: PixelDrake

Te mit csinálsz még a társasjátékozáson kívül?

Amikor elkezdtem szorgalmasan vásárolni a dobozokat nem gondoltam volna, hogy nem egy, hanem több hobbit veszek magamhoz a társasjátékokkal együtt. Ha az ember igazi gémerré válik, észrevétlenül átalakítja az életét a játék. Beférkőzik oda, ahol nem számít rá és előhoz olyan tulajdonságokat, amik addig lappangtak. Mi legalább két új hobbit vettünk föl, mióta játszunk. Valaki még ennél is többet. Neked hol tört még be az életedbe a gémerség?

Festés

Ez ugye - szinte - mindig előjön, ha társasjátékokról van szó, én is foglalkoztam már vele részletesebben. Előbb vagy utóbb mindenki találkozik majd olyan játékkal, amiben szép, de szürke minik vannak. Ekkor majd megjelenik a fejében a gondolat, hogy milyen jó lenne kifesteni ezeket. Aztán az elhatározást vagy tett követi, vagy nem. Ha viszont igen, akkor jó eséllyel egy új hobbit üdvözölhet a szerencsés játékos. Ezzel a hobbival ráadásul fejlesztheti a kézügyességét, precizitását, szépérzékét és kreativitását is.

102_9497.JPG

Tárolás

Igen, ez gyakorlatilag külön hobbinak tekinthető. Ha használsz kártyavédőt (lásd itt és itt és itt), veled is biztos előfordult már, hogy a gondosan behúzott lapok csak azért sem akarnak beleférni abba az istenverte insertbe. Védő nélkül tárolni pedig senki nem fog kártyákat, az emberiség elleni vétek. Úgyhogy az insert repült a kukába, te meg ott maradtál egy üres dobozzal és sok-sok rendszerezetlen komponenssel. Ezeket egyben visszaszórni a dobozba már csak azért is nagy hiba lenne, mert így a kipakolás úgy plusz egy órát venne igénybe legközelebb.

Ekkor jönnek a kreatív megoldások. Kicsi zacskó, nagy zacskó. Ilyen-olyan kisebb dobozok, szélsőséges esetben 3D nyomtatott tárolók. Akkor tudod, hogy jó úton jársz, ha már nem tudsz úgy ránézni egy sütisdobozra, vagy egy pohárra anélkül, hogy ne gondolnál bele, milyen társas-alkatrészeket tudnál bennük tárolni. Aztán ha egész magas szintre emelted a dolgot, jöhet a...

Barkácsolás

...ami rendszerint a tárolásból eredő rendszerezési kényszer kiteljesedése. Legelterjedtebb formája a habkarton-barkácsolás. Ezzel a távolról egyszerűnek tűnő kis hobbival parádés inserteket lehet készíteni. Sajnos az anyag közel sem olyan barátságos, mint hinnéd, de a barkácsolás szerencsére nem korlátozódik csak az insertek készítésére.

Ragaszthatsz például fa dobozokat, amiket aztán pirográfiával vagy marással dekorálhatsz. Vagy 3D nyomtathatsz komponenseket, de készíthetsz akár papercraftot is.

Írás

Ez főleg az ameri tematikus játékok kedvelőinek privilégiuma. Vannak játékok, amik annyira megihletnek, hogy egyszerűen muszáj tovább szőni a történetüket. Vagy kitalálni hozzájuk sztorit, ha csak a körítés adott. Kitalálhatsz új szabályokat vagy mondjuk egyjátékos módot is. De nagyon népszerű dolog saját kampányt vagy küldetéseket kreálni a kedvenc játékodhoz. Mi például csak saját modulokkal játszunk a Super Dungeon Explore-ral és a Mage Knighttal, de úton van legalább három saját Arcadia Quest küldetésem is.

Persze egyáltalán nem muszáj játékokat átdolgozni. Írhatsz ismertetőket a kedvenc játékaidról, lehúzhatod azokat, amiket utálsz, vagy készíthetsz segédleteket másoknak. Az írás előnye, hogy az előzőekkel ellentétben nem kerül semmibe. Ülj le a géped elé, kezdj el pötyögni és figyeld a végeredményt. Megjegyzem én is ezt csinálom most.

Kreativitás

De csinálhatsz bármi mást is! Vannak társasjátékos sütik. Van, aki társasjáték témában fest. Vagy programoz. Vagy lakásdekort készít. Esetleg pólókat. Szervezhetsz bulikat, versenyeket, indíthatsz Facebook klubot, írhatsz házi szabályokat, hogy aztán néhány másodperc alatt megoszd ezeket mindenkivel a világon. De mindegy is, a lényeg, hogy a társasjáték kihozza az emberből a kreativitást és az alkotószellemet.

Te mit csinálsz még a társasjátékozáson kívül?

A bejegyzés trackback címe:

http://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr1912318443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.