Hírek a játékos világból
2017. július 23. írta: PixelDrake

Hírek a játékos világból

That's a Question!

A Fedőnevek elsöprő sikerén felbuzdulva újabb partijátékot ad ki Vlaada Chvatil és a CGE - valami rettentően bonyolult agyfacsarás helyett. A That's a Question!-ben a hegymászó mókusok (?) szerepét betöltő játékosok eldöntendő kérdésekre válaszolnak, a többiek pedig megpróbálják előre megtippelni, hogy mit fog mondani a válaszadó. Mivel teljesen véletlenszerűen generálódnak (lásd a képet), kérdések terén olyan agymenésekre kell számítani, mint "Ha mindkettő eltűnne a föld színéről, a hegyek hiányoznának jobban, vagy a pizza?". Azt, hogy egy ilyen játék miért érdemel tizenöt pluszos korhatár karikát, egyelőre nem értem, de augusztus végén (a GenCon után) minden bizonnyal kiderül.

Raxxon 

A nemzetközi társasjátékos közösséget elárasztották a zombik. A Plaid Hat Games igencsak sikeres vírusmarketinggel támogatta meg legújabb játékának, a Raxxonnak a megjelenését. Összesen ötven meghívót küldtek ki a világban különböző embereknek, ők vehettek először a játékból. Aki ténylegesen rendelt belőle, az újabb három meghívót kapott, ami továbbküldhetett másoknak, lehetőséget adva rá, hogy ők is rendeljenek.

A Raxxon név a Dead of Winter (Holtak tele) rajongóknak ismerős lehet, ez az a vegyipari cég, ahonnan a játékban a zombivírus elszabadult. Az azonos nevű játék ezt meséli el, egyfajta előzményként a DoW-hez. Mivel eddig csak egy pár szerencsés juthatott hozzá a játékhoz, elég keveset tudni róla. Kártyás, full kooperatív és meglehetősen absztrakt (a tesztelők szerint érezhető, hogy a témát csak úgy ráhúzták a mechanikára).

A zombivírusmarketing (ami pont a járvány terjedését szimbolizálja, ugye) óriási siker. A nagyobb társasjátékos közösségi felületeken napok óta mást sem látni, mint meghívóért (zombi módra) könyörgő posztokat. 

Trónok Harca Catan

Ez nem túl friss hír (több, mint két hete olvastam), de mivel a Trónok Harca az új Cthulhu, ami az új zombik, érdekes lehet. A Fantasy Flight Games bejelentette a Catan Trónok Harca változatát. A Brotherhood of the Watch (A Karóra Testvérisége) alcímre hallgató változat az Őrség életét mutatja be. A játékosok az Adomány területén építenek utakat, erődítményeket és próbálnak élhető körülményeket teremteni Óriásvész Tormund és a Vadak kellemetlenkedései ellenére is. A játék nagyjából követi az eredeti Catan könnyed hangulatát, felturbózva az hősökkel és nagyontrónokharcás eseményekkel. Év végre várható, a karácsonyfa alá.

 

Ready Player One

Végre itt az első előzetese az Ernest Cline zseniális gamer-popkult regényéből készült filmnek, a Ready Player One-nak. A traileren láthatjuk a Hatosokat, a konténervárost és a meglehetősen darkosra sikeredett Oasist is. Tekintve, hogy már a trailer is tele van popkulturális utalásokkal, igen ígéretes filmnek nézünk elébe, valamikor 2018 elején.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr912682069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isra the lich 2017.07.23. 13:33:14

Az nem a Karóra Testvérisége, hanem a Karóra Testvérkapucnija! Nem tudsz te semmit, Jon Drake!
süti beállítások módosítása