Gamer hírek 1.
2018. május 29. írta: PixelDrake

Gamer hírek 1.

Spártaiak helyett vikingek 

Kratos szépen, ABC-sorrendben lemészárolta az Olümposz összes istenét, majd új szórakozást keresve elindult észak felé. Mivel az ottani panteon lemészárlása is kimondottan jól megy neki, a társasjáték kiadók is úgy döntöttek, hogy fölfedezik maguknak a viking mitológiát.

A Mythic Battles: Pantheon 2017 egyik nagy, mini-orientált Kickstarter kampánya volt. Lényege, hogy az erejüket és halhatatlanságukat vesztett istenek halandók és halottak segítségével cincálják szét egymást, hogy visszaülhessenek a kis kényelmes karosszékükbe a hegy tetején. Mindezt egy kockás-kártyás wargame keretein belül, csak az alapdobozban 124 mini- és maxifigurával.

Mivel a görög verzió kimondottan jó pénzt hozott, borítékolható volt a folytatás is, ami szintén észak felé veszi az irányt, hogy Thor, Jormungand kígyó és Ymir is beszállhassanak a bunyóba. A stílszerűen Raganarök névre hallgató folytatáshoz eddig három szörnyet jelentettek csak be, valamint azt, hogy kombinálható lesz az előző résszel. Így már a konyhaasztalon is megtapasztalhatjuk, ahogyan egy görög harcos szétveri Odin fejét a saját jogarával. Június ötödikén indul Kickstarteren, várhatóan jelentős mennyiségű figurával. 

Update: félreértettem, bocsánat. Június ötödikén a Pantheon, vagyis a görög verzió reprintje indul. Az északi szörnyekre még egy évet kell várni.

Hasta la vista, baby!

Apropó, Kickstarter. Ha volt még olyan Evil Dead vagy Terminátor rajongó, aki azt remélte, hogy valaha lesz is valami a játékából, annak rossz híreim vannak. A Space Goat utolsó, szánalmas próbálkozása is kudarcba fulladt ugyanis, tehát a cég jó eséllyel lehúzza a rolót.

A Space Goat és a támogatók kálváriája még 2016-ban kezdődött, amikor sikerült nagyjából egymillió dollárt összegyűjteniük az Evil Dead és a Terminátor társasjátékos változatára. Ahogy az lenni szokott, először késéseket jelentettek be, majd ritkulni kezdett a kommunikáció, végül mindkét projekt szépen lassan eltűnt a süllyesztőben. Az ilyenkor szokásos - és érthető - népharagot úgy próbálták meg kezelni, hogy először a Kickstarter kommenteket tiltották le, aztán Facebookon is elérhetetlenné váltak, végül a Twitter fiókukat is lekapcsolták.

Hónapokkal később előálltak vele, hogy hogyan hoznák mégis tető alá a két befuccsolt projektet. Elkezdték árulni a céget, vagyis pénzügyi támogatásért cserébe részesedést kínáltak a Space Goatból. Épeszű ember itt már nem hihette azt, hogy ebből lesz is valami. Főleg, hogy a kampány alatt ott díszelgett a búskomor figyelmeztetés, miszerint "ha összejön 250.000-1.000.000 dollár támogatás, az összeg felét tudják majd a játékokra fordítani, viszont ha nem, akkor kénytelenek lesznek csődöt jelenteni". A helyzetükön nem javított, hogy jól láthatóan kamu adatokkal dobálóztak. Valamiért ötmillió dollárra értékelték a saját cégüket, a két nem teljesült projektet "sikeres játéknak" nevezték. A költségvetésbe pedig bevételként beleszámolták a Kickstarteren összetarhált pénzt, de a nem teljesített játékokat nem tüntették föl tartozásként. Összesen 3000 dollárt sikerült így kihúzni az emberekből. Úgyhogy a Space Goat és vele együtt az Evil Dead és Terminátor játékok hivatalosan is halottnak minősülnek.

Viva la Fieszta

Játszanál? Versenyeznél? Kipróbálnál valami újat? Vennél valami jó játékot a nyári táborba?

Vasárnap hetedik alkalommal rendezi meg a Gémklub a Társasjáték Fiesztáját a Csokonai Művelődési Házban. Mint mindig, most is közel száz játékot lehet kipróbálni majd a helyszínen tét nélkül, de akár versenyszerűen is. A nyárra való tekintettel a fő hangsúlyt most az utazó játékok kapják.

A Gémklub mellett jelen lesz a Delta Vision, a ComPaya, az A-Games és a Keller&Meyer is, akik társasjáték vásárral készülnek, melyen az ötszáz forintos belépő teljes egészében levásárolható!

Bővebben az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/129623724578118/

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr4514011428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása