Gamer hírek 3.
2018. június 14. írta: PixelDrake

Gamer hírek 3.

Android - Logout

Lezárja a Fantasy Flight Games az Android: Netrunner szériát. Hat év után lejárt a kiadó licensz szerződése a játékra, így októbertől nem lesz tőlük többé kapható a kártyajáték, de a hozzá tartozó playmatek és kártyavédők sem. Ez egyben a bajnokságok végét is jelenti, az utolsó hivatalos verseny idén szeptemberben lesz.

Az Android: Netrunner széria kifejezetten egyedi - és erős pókerarcot igénylő - aszimmetrikus cyberpunk kártyajáték (volt), melynek középpontjában egy mammutcég és az ő adatait ellopni próbáló hacker párbaja állt. 2012-ben váltotta fel a Richard Garfield (aki többek közt a Magicet is tervezte) gyűjtögetős játékát, a Netrunnert. Összesen két alapdobozt, egy kampány kiegészítőt, öt "deluxe" kiegészítőt és nyolc ciklusnyi kis kiegészítőt (data packot) ért meg.

A FFG a rajongóktól egy utolsó nagydobozos kiegészítővel, a Reign and Reverie-vel köszön el. Fontos megemlíteni, hogy ez csak a kártyajáték végét jelenti, Netrunner világban játszódó társasjátékokra továbbra is számíthatunk. Ráadásul a Witcher alkotói is dolgoznak éppen egy videójátékon, ami a Cyberpunk 2020 szerepjátékon alapul, ami meg ugyebár az Android előfutára volt, úgyhogy hekkelésből a jövőben sem lesz hiány.


Még több társasjáték megy digitálisba'

Úgy néz ki, digitalizált társasjátékokból soha nem lesz elég. Az Asmodee bejelentette, hogy év végén érkezik a Carcassonne Nintendo Switch verziója. A térképépítős játék már eddig is elérhető volt mobileszközön, de a Switch nagy kijelzője és cserélhető játékai miatt nagyobb vásárlóbázisra számítanak. Elvégre a Switch egy hordozható konzol is, egy szétszóródásbiztos Carcassonne pedig ideális úti játék lenne - főleg, hogy ha nem egy 5 inches kiejlzőre kell benyomorítani az egészet.

Az Asmodee azonban itt nem áll meg, állítólag "sok más cím követi majd a Carcassonne-t". Mivel a Ticket to Ride, a Mars Terraformálása és a Scythe már elérhetőek más platformokra, jó eséllyel ők teszik majd először tiszteletüket Switchen.

Hamarosan megjelenik még egy játék az Asmodee Digitaltól, méghozzá a Quarto hivatalos mobilverziója. Az eddigi sufnituningolt és átláthatatlan próbálkozások helyett most végre szép 3D grafikát, állítható nehézséget és szabályokat kapunk, alig ezer forintért.

A múlt héten a Roxley is posztolt négy videót a fejlesztés alatt álló Santorini appról, ami Androidra és iOS-ra érkezik hamarosan. Az előzetesek alapján igen jól néz ki és tartalmazni fogja az összes kiegészítős istent is az alapjátékon felül.

Olympiára fel!

Idén is lesz Társasjátékos Olympia. A döntőre hagyományos módon a Társasjátékok Ünnepén, november 10-11-én kerül sor. Aki ott akar szerepelni, végig kell küzdenie magát a selejtezőkön és az elődöntőkön is. Selejtezőt bármelyik társasjátékos klub indíthat, de a versenyzők egyénileg is szervezhetnek játékokat a GameRelation alkalmazás segítségével. Így nem kell attól tartani, hogy valaki lemarad egy fontos mérkőzésről.

Egyelőre hat játék szerepel a kínálatban, de a kiadók továbbra is nevezhetnek versenyszámokat. Idén arra is van lehetőség, hogy a résztvevők maguk szavazzanak be új játékokat, szintén a GameRelation segítségével. A hat játék, ami idén már biztosan ott lesz:

  • 7 Csoda Párbaj
  • Cartagena
  • Century
  • Glüx
  • Kingdomino
  • Ticket to Ride Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr3214039216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása