Gamer hírek 4.
2018. június 20. írta: PixelDrake

Gamer hírek 4.

Tervezz TÉNYLEG JÓ pénzügyi társasjátékot!

Gondolkoztatok már azon, hogy vajon miért nincsenek igazán jó oktató játékok? Tudjátok, amikről nem vágják le a gyerekek az első öt percben, hogy játéknak álcázott leckék és dobják őket a sarokba. Amik mondjuk nem egy átrajzolt, átírt kártyájú Gazdálkodj Okosanra hajaznak. Vagy ilyen "húzz egy szerencsekártyát és mondj öt fővárost" jellegű baromságok. Nos, azért, mert ezeket a "játékokat" tanárok tervezik és nem gamerek.

Itt az idő, hogy megmutassuk, hogy tényleg van értelme a játékpedagógiának. Meg, hogy a játszva tanulás nem csak egy hangzatos maszlag. Ha van valami tényleg jó ötleted egy oktatójátékra (legyen az akár fizikai-, akár digitális formájú társas), ami segít a gyerekeknek jobban megismerni a pénzügyek világát ÉS még nem múltál el húsz éves, nevezz az OTP és a Fáy András alapítvány közös pályázatára! Siker esetén szép fizetség ütheti a markodat és akár a boltok polcaira is kerülhet a játékod.

Egy múzeumnak is lehet saját játéka

A Kiscelli Múzeum méltán népszerű a hazai gamerek körében a Te Jössz? névre hallgató társasjátékos kiállítása miatt. A tárlaton amellett, hogy megismerhetjük a magyar társasjátékozás történetét, számos elemet ki is próbálhatunk. Most, a Múzeumok Éjszakájára még egy érdekességgel bővül a kínálat. 

A múzeum ugyanis kiadja a saját társasjátékát, a Cellrist. A játék célja, hogy a restaurált műtárgyakat minél optimálisabban helyezzük el a kiállítótereinkben. Mindezt egy akcióválasztást és tetriszes pakolgatást kombináló, családi játékban.

cellris.jpg

Mi rejtőzik Vízmélyvára alatt?

Oké, aki rendszeresen játszik DnD-t, az nyilván betéve tudja erre a kérdésre a választ: sötételfek, komplett bűnbandák, mindenféle szörnyek, titkos mágusszekták meg egy beholder. A Wizards és a Gale Force Nine játékából viszont kiderül, hogy a rendkívül zsúfolt alagutakban volt még hely egy sárkány kincseskamrájának is. A hírre persze úgy ugrottak Vízmélyvára tolvajcéhei, mint rozsdaszörny a lemezvértre. A kérdés már csak az, hogy ki fogja tudni először meghatározni a kamra pontos helyét - és el is jutni oda. 

A Vault of Dragonsban tehát a kamráért versengő céheket alakítunk. A kifejezetten érdekes kinézetű játékban lesznek sok oldalú kockák (biztosítva az igazi DnD élményt) és természetesen figurák is. Ráadásul az ára is a még vállalható 15 ezer forintos sávban fog mozogni. A DnD-nek kifejezetten jól áll, ha sikerül vele túllépni a minis hentelésen, úgyhogy lehet bizakodva várni az augusztust.

Apropó DnD. Finoman megjegyezném, hogy mivel a Wizardsnál most még a csapból is Vízmélyvára folyik, remek alkalom lenne ez a zseniális Lords of Waterdeep felturbózott újrakiadására...

vaultofdragons.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr614059122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása