Öt dolog, amit (ne t)egyél játék közben
2014. október 09. írta: PixelDrake

Öt dolog, amit (ne t)egyél játék közben

Mindennek megvan a maga helye és ideje, ahogy a táplálkozásnak és a játéknak is. Azonban tetszik vagy nem, mára a játékparti és a rágcsálnivaló fogalmak már elválaszthatatlanul összeforrottak. De vajon az, amit mi szeretünk fogyasztani játék közben és az, amit mások - például a játék tulajdonosa - szeretne, hogy fogyasszunk játék közben, mennyire egyeznek meg? És mit kíván ezzel szemben a testünk? Most következő útmutatónkban a helyes társasjátékos táplálkozásról lesz szó, tételmondatos formában.

1. Chips, popcorn - Na ez az, amit legszívesebben száműznék még a nappaliból is, ha éppen egy tizenezres játék táblája pihen az asztalon. Ezek az olajból és sóból formált merényletek valahogy mindig megtalálják az utat az asztalra, ha máshogy nem, hát kulturáltnak álcázott tálkában. Zsírosak, olajosak és egészségtelenek. Az utóbbi következménye nyilvánvaló, az előbbiek viszont könnyen a helyszínről történő páros lábbal kirúgásunkat is eredményezhetik, ha nem figyelünk oda.

Hogyan okozhatja egy chips a vesztünket? Nos ugyebár a chips felülete olajos. Ha a kezünkbe vesszük, akkor a kezünk is olajos lesz. Ilyenkor vagy megtöröljük egy rendelkezésre álló konyharuhában (ami ritka), vagy a gatyánkban (ami azért általában ott van, de akkor is...), vagy egy zsebkendőben (ami elfogy), vagy lenyaljuk a kezünkről (ami... áh, mindegy), vagy pedig OLAJTÓL CSILLOGÓ KÉZZEL NYÚLUNK ODA AZ ÚJ ESEMÉNYKÁRTYÁÉRT ÉS A KÉZZEL FESTETT, GYÖNYÖRŰ SÁRKÁNYFIGURÁÉRT. Ezt a tulajdonos biztos díjazni fogja, főleg akkor, ha a kártyákon nem volt védőfólia (hasonló fogadtatásra számítsunk akkor is, ha úgy nyúlunk a figurákért, hogy a nyalós módszert válaszottuk).

2. Kuki - Pufi néven is ismert henger alakú, élelmiszernek hazudott tárgy. Az előbbi kategóriával kb. azonos tulajdonságokkal rendelkező junk vacak. Azért került csak külön pontba, mert az olajtartalma egy nagyságrenddel kisebb a chipsnél, így csak olyan 4-5 szemenként kell végigmennünk a csipegetés-nyalás-csipegetés-törlés folyamaton.

pufulec3.jpg

3. Ropi, kisperec - A chipset és a kukit játékbarátság tekintetében magasan verő páros. Nem olajosak, nem kell se törölni, se nyalni, csak a morzsákra kell odafigyelni, valamint arra, hogy a magas sóstartalmuk okozta szomjúság csillapításának hevében ne áztassuk el Középföldét egy pohár ásványvízzel, ellenkező esetben lehet, hogy nem a karakterünket ért sérülés fog a legjobban fájni aznap este. Közeli rokonuk még a grissini és a pogácsa. Persze a magas szénhidráttartalmuk miatt nem árt, ha kíséri őket egy kis...

4. Gyümölcs - Bár kézenfekvőnek tűnik, hogy a kívánt vitaminmennyiséget játék közben, észrevétlenül pótoljuk, érdemes a hozott gyümölcsöt jól megválogatni, ellenkező esetben a kezünkre, karunkra folyó gyümölcslé könnyen az olajos chipshez hasonló tüneteket válthat ki. Ráadásul a cukortartalmuknak köszönhetően bizonyos gyümölcslevek ragadnak is, ami megnehezítheti az akciókártyák gyors mozgatását.

5. Aszalt gyümölcs - Mintha csak társasjátékozáshoz találták volna ki! Nem ragad, nem leves, gyorsan, egyben bekapható, finom és ráadásul egészséges is. Szerencsére a szupermarketekben korlátan mennyiségben kapható. Ajánlott rögtön több típus beszerzése, majd egy központi gyümölcstál képzése, hogy mindenki kedvére tudjon belőle szemezgetni. A reménytelenül zsír és szénhidrátfüggőknek szünetben vagy játék után rendelhetünk pizzát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr216751903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isra 2014.10.11. 08:39:23

Most már én is jobban oda fogok figyelni ezekre. Főleg a folyadékokra, mert még mindig az a legneccesebb. Köszi a tippeket!

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2017.02.12. 21:58:36

Én próbálok következetes és szigorú lenni, és ahogy egyre több játékom lesz egyre több pénzt beleölve egyre inkább idegesebb leszek, ha nem tartják be a szabájaimat. Emiatt el fog hamarosan jönni az az idő,amikor egyes embereket feketelistára fogok tenni. :)
süti beállítások módosítása