Végre egy értelmes kalózos játék!
2014. december 12. írta: PixelDrake

Végre egy értelmes kalózos játék!

Az értelmezhetetlenül drága Privateers! és a sokakból ellenérzést kiváltó World of Yo-Ho! után végre felkerült egy olyan kalózos játék Kickstarterre, ami valóban megéri a pénzét. 

A Rum&Bones két kalózhajó csatáját jeleníti meg és az előző kettőhöz hasonlóan nem veszi magát túlságosan komolyan, azaz most is előjönnek a tengeri szörnyek és a varázslatok. A csatába a csáklyázás után kapcsolódunk be. Marcona és gyorsan elhulló alattvalóink megindultak az ellenség fedélzete felé, de ugyanakkora ellenállással találják magukat szemben és az általunk irányított hősökre vár a feladat, hogy eldöntsék a csata kimenetelét.

 

A dobozban kapunk két hajó alakú kartont, ezek adják majd a játék térképét, karakterkártyákat, tokeneket, eseménylapokat és hetven figurát, tíz egyedi hőssel. Már itt szembeötlik a Privateers! és a Rum&Bones közötti különbség. Előbbi negyvenmillió forintot szeretett volna egy tisztán papíralapú játékért (ha sok pénz gyűlik össze, akkor esetleg műanyag hajókkal), míg ez utóbbi tizenkét millióból kihozza a játékot, figurástul, mindenestül. Értem én, hogy a CoolMiniorNotnak ez lesz a tizenötödik (és tizenötödik sikeres) Kickstarter kampánya, míg Tina Engstörmnek az első, de azért csak nem lehet harmincmilliónyival tapasztaltabb az előbbi cég.

A folyamatosan és kontroll nélkül támadó legénység, valamint a játék lelkét képező hősök mellett bevethetünk még varázslatokat és különleges képességeket is, amik amellett, hogy hasznosak, fölkelthetik a kraken érdeklődését is, aki benézhet a buliba elragadni magának némi vacsorára valót.

A játékmenetről egy másfél órás gameplay videót tekinthetünk meg (magát a játékot amúgy 45 percesre tervezik), valamint egy rövid, ám annál idegesítőbb hangú narrációval kísért ajánlót. Állítólag a szabályokat a népszerű MOBA játékokra alapozták (pl DotA, LoL), vagyis olyan stratégiát kapunk, ahol nincs építkezés és egységfejlesztés, csak gyors és pergős harc.

Természetesen ez a játék sem lesz olcsó, az early bird akció volt 90 dollár, hogyha most akarunk hozzájutni a játékhoz, akkor legalább száz dollár plusz postaköltséget kell utalnunk, ami egy nagyon drága társasjáték árának felel meg. Én gondolkozom rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr676971057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása