Megőrjítik a világot az öngyilkos macskák
2015. január 21. írta: PixelDrake

Megőrjítik a világot az öngyilkos macskák

Kickstarteren már sok szemetet láthattunk, de még ha sikeresek is voltak (sajnos) valamilyen szinten, azért nem voltak annyira népszerűek, hogy a kampány lejártával féltékenyen tekintsünk az ötletgazdára, hogy mennyire pofátlanul ócska ötletből sikerült meggazdagodnia. Most itt van nekünk az Exploding Kittens, ami húsz perc alatt gyűjtötte össze a tízezer dollárt (2,7 millió forintot), egy óra alatt a százezret, most pedig ott tart, hogy majdnem egy hónap van a kampány végéig és több, mint kétmillió dollár van a lebegő számlájukon.

Igen, ez több, mint ötszáznegyvenmillió forint.

A tervezőket valószínűleg már többször kellett szívrohammal kórházba vinni az összegek láttán, pedig azért a siker némileg borítékolható volt, ha olyan támogatók állnak valami mögött, mint az Oatmeal és még cicák is vannak benne.

Ennyi pénzből komplett Alien-DnD-Star Wars-Cthulhu-Trónok Harca crossover, applikációval támogatott, mikrochipes figurásjáték dodekalógiát lehetne kiadni, de a tervezők inkább az egyszerűség ösvényén maradtak és az ötletüket egy laza kártyajátékba forgatták.

Az Exploding Kittens totálisan gügye, fél perc alatt megtanulható. Minden játékos húz egy lapot sorban, és ha az a lap egy robbanó macskát ábrázol, akkor a játékos kiesett a körből. Ez egészen addig tart, amíg egy játékos marad. A céltalan húzogatást fűszerezik a különleges lapok, melyekkel elkerülhető a robbanás, vagy a többieket kényszeríthetjük több lap húzására, belenézhetünk a pakliba, stb. Mindegyik lapon szerepel valamilyen primitív ötlet vezérelte, két vonalból megrajzolható illusztráció, a trash hangulatot erősítendő.

A Kickstarter támogatást nem vitték túlzásba. Lehet rendelni az alapjátékból, egy kiegészítő pakliból, aláírt játékot és egyedi lapokat. Ez utóbbiak amúgy már rég kifogytak.

Az Exploding Kittensnek tehát a vérgagyi ötletből komoly esélye van a következő generáció partijátékának kinőnie magát. A számláló még most sem áll le, a poszt írása (és olvasása) közben is folyamatosan pörög, a pénz pedig csak úgy áramlik hozzá. A folyamat már öngerjesztővé vált, a sikere hírértéket kapott (látjátok, én is írok róla), a tervezők pedig úszhatnak a pénzben. További kiegészítők és táblás, valamint cthulhus verzió érkezése garantált.

Nektek bejön?

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr857096019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Be A Ghoulist 2015.01.22. 13:07:18

Holy Jesus, nem, Mijezazizé???:O

(aztán majd az első játékom után meg nem győzök áradozni róla, mi..?:P)

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2015.01.22. 19:36:08

Ahogy magamat ismerem, tuti rendelek egyet belőle még a kampány vége előtt. Főleg, hogy más is szereti a cicákat a társaságban.
süti beállítások módosítása