Gen Con összefoglaló - ÉLŐ
2016. augusztus 08. írta: PixelDrake

Gen Con összefoglaló - ÉLŐ

Hölgyeim és uraim, azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt három nap élő, videós közvetítése a Gen Conról volt a Ludens eddigi legnagyobb dobása. Azt őszintén sajnálom, hogy nem tudott az egész stáb kint forgatni, csak a legjobb riporteremet, Jacket tudtam kiküldeni. Mivel ő csak egy ember, nem tudott mindenhova eljutni, ezért a teljesség igénye nélkül, véletlenszerű helyekről jelentkezett be. Jövőre, ha még többen akarják majd a blogot szponzorálni, még több embert küldünk majd ki.

Ha lemaradtál volna a pazar videós közvetítésről, elolvashatod az összefoglalót lejjebb, párbeszédes stílusban.

Ludens: Szia Jack, milyen a buli?

Jack: Szervusz Pixel, köszöntöm a kedves olvasókat. A Gen Con idén is fantasztikus élményt nyújt, tele újdonságokkal és sok-sok játékkal. 

Ludens: Jack, legyünk tekintettel azokra, akik most hallanak először erről a rendezvényről. Összefoglalnád nekik pár szóban, hogy miről is szól a Gen Con?

Jack: A Gen Cont még 1968-ban alapította Gary Gygax, a DnD egyik tervezője. Akkor még csak egy egyszerű wargame találkozónak indult, ami azonban az évek alatt Észak-Amerika legnagyobb társasjáték-kiállításává és konferenciájává nőtte ki magát. Évről évre több tízezren látogatják, hogy első kézből értesüljenek a kiadók újdonságairól.

Ludens: És mi van azokkal a hírekkel, miszerint a Gen Con ki akar vonulni Indianapolisból?

Jack: Még tavaly fenyegette meg kivonulással a konferencia az indianai kormányzót. A hírhedt vallásszabadságot garantáló törvény szerinte veszélyeztette volna a látogatóit. Ezzel a helyi gazdaság közel ötven millió dollártól esett volna el, de amint látjuk a kivonulás végül nem történt meg.

Ludens: Mivel kápráztatja el a rajongóit az egyik legjobban figyelt kiadó, a Fantasy Flight Games?

Jack: A FFG már jóval a Con előtt elkezdte csöpögtetni az újdonságokat, amik a végére egész folyammá duzzadtak. Jön ugyebár egy már a beharangozó alapján is erősen középszerű gyűrűk urás játék, a Journey to Mordor, valamint egy idétlen grafikájú Trónok Harca játék, a Hand of the King

Aztán rebootolják a Doom szériát és a negyedik részre alapozva (ami meg ugye az első részen alapul). Új Doom játékot adnak tehát ki, új minikkel és teljesen átdolgozott, deckbulidingre épülő harcrendszerrel. Új alapjátékot kap továbbá a RuneWars sorozat is, természetesen ez is figurás játékká változik. Tovább egészülnek ki a Star Wars és Descent játékok, ahogyan azt mindenki sejtette.

 

Ludens: Hű, ez rengeteg újdonság. De mi van a Lovecraft rajongókkal? Csápmentesen kell átvészelniük a Gen Con utáni időszakot?

Jack: Természetesen nem. A FFG a csáprajongókra is gondolt. Nekik készült el a Mansions of Madness második kiadása, amit keeper helyett már egy app vezérel. Valamint a lelőtt Call of Cthulhu LCG után indul az Arkham Horror LCG is.


Ludens: Csak egy széria maradt ki a felsorolásból...

Jack: Így van, de a Netrunner rajongók is örülhetnek. Nem sokkal a Mainframe megjelenése után újabb játékot kapnak, New Angeles címmel.

 

Ludens: Hűha, Jack. Ez bizony rengeteg. Vajon a White Wizard Games is hasonló felhozatallal büszkélkedhet?

Jack: Nem egészen. Természetesen a Star Realmst nyomatják ezerrel, valamint a nemrég kickstarterelt változatát, a Hero Realmst. Az előbbihez egyébként új kiegészítő is érkezik, United néven.

Ludens: Vajon a minifigurák császára, a Cool Mini or Not mivel rukkol elő? Úgy értem azon kívül, hogy lecserélték a logójukat egy új, négyzet alakúra.

Jack: Hát, mutogatták a készülő Masmorrát és a Cthulhu in the Houset is, de igazából mindenki a Blood Rage "szellemi örökösének" tartott Rising Sunra volt rákattanva.Ez egy szamurájos játék lesz, természetesen sok-sok minivel, ahogy azt illik.

Ludens: Hmm, szamurájok. És mikor vehetjük kézbe ezt a csodát?

Jack: 2017-ben indul a Kickstarter kampány, tehát 2017 végére lesz ígérve, amit jelenti, hogy 2018 közepén kézhez is kapjuk.

 

Ludens: No és mondd Jack, láttad kint a blog kedvenc játéktervezőjét, Vlaada Chvatilt és a Czech Games Editiont?

Jack: Személyesen nem találkoztam vele, viszont volt alkalmam rápillantani az "új" játékára, a Codenames: Picturesre. Ez nagyjából megegyezik a Spiel des Jahres díjas alapjátékkal, csak itt szavak helyett képekről kell asszociálni. Így azok, akik eddig makacsul keresték a kapcsolatot a Fedőnevek és a Tajemnicze Domostwo között, most végre elmondhatják, hogy igazuk lett.

Ludens: Ráadásul az új kiadást így sokkal egyszerűbb is lesz kiadni magyarul, hiszen csak a címet kell átírni.

Láttál valami igazán kreatívat a kiállításon, Jack?

Jack: Mindenképpen meg kell említenem a Lotus nevű játékot a Renegade Game Studiostól. A játék amúgy is gyönyörű és ügyesen kombinálja a a különböző mechanikákat, de ami igazán tetszett, az a promója volt. A kiadó ugyanis virágmagvakat osztogatott, amiket ha most elültetünk, pont a jövő hónapban fognak kivirágozni - vagyis akkor, amikor a játék a polcokra kerül.

Ludens: Jack, ez zseniális. Ha másért nem, már ezért adunk egy esélyt a Lotusnak. Tudósításunk végére értünk ezzel. Köszönjük szépen a közreműködé...

Jack: Várj egy kicsit Pixel, van itt még valami, amit kifejezetten neked szántam.

Ludens: Nahát, és mi lenne az?

Jack: Az új kedvenc kiadód, a IELLO is képviseltette magát, ráadásul egy új tengeralatti játékkal, az Oceanosszal Bauzától, nagyon eltalált látvánnyal.

Ludens: Nahát, ez gyönyörű. Mit tudunk róla?

Jack: Gondoltam, hogy neked tetszeni fog, Pixel. A szabályok alapján egy erős szerencsefaktorral rendelkező, push your luck játék lesz.

Ludens: Alig várom, hogy kipróbálhassam. Köszönöm a sok munkát Jack, remélem jövőre is számíthatunk rád!

Jack: Én is köszönöm a figyelmet. A szó a stúdióé.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr899167026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása