Gamer hírek 2.
2018. június 07. írta: PixelDrake

Gamer hírek 2.

Te se gondoltad, hogy ő nyeri a Magyar Társasjátékdíjat, mi?

A múlt héten kihirdették a Magyar Társasjáték díj győztesét és jelöltjeit. Az eredmény nem a papírformát hozta, újra felkavarva a magyar gamerközvéleményt. A szabályok annyiban változtak tavalyhoz képest, hogy nem kettő-, hanem az elmúlt egy év magyar nyelven megjelent játékai közül válogattak. A felpörgött magyar játékkiadásnak köszönhetően a mezőny is is elég erős lett. A győztes pedig... a Szüret.

Ti is emlékeztek még, mennyi jó Szüret-partit toltatok annak idején a haverokkal? Nem? Nos, nem véletlenül. A játék ugyanis gamer körökben eddig szinte teljesen észrevétlen volt. A Facebook csoportban is pontosan nulla alkalommal említették meg vagy próbálták meg eladni. Hogy lehet az, hogy egy ilyen "radar alatti" játék vitte el az első helyet? Ki kell deríteni. Én nem ítélkezem a játék fölött úgy, hogy még nem próbáltam, ezért igyekszem minél előbb kipróbálni (és írni róla).

A jelölt plecsnit a Between Two Cities, a Kingdomino (ami a tavalyi Spiel des Jahres győztes volt) és a Virágoskert kapták.

Olvass!

Új, ingyenes, angol nyelvű gamer magazin indul Spirit néven. Az újság negyedévente fog megjelenni és nagyjából a JEM magazinhoz hasonló módon közöl majd írásokat és ismertetőket. A Spirit annyira gyerekcipőben jár még, hogy saját weboldala sincsen. A Twitter fiókjából lehet tölteni az első számot PDF formátumban.

spirit.JPG

Olvass tovább... úgysem fogsz.

Végre, valami igazán érdekes Kickstarter projekt, ami ráadásul nem is játék (és minik sincsenek benne). A beszédes című The Board Game Book egy társasjátékos évkönyv, ami januárban fog megjelenni és az elmúlt év (vagyis a mostani...) legemlékezetesebb társas- és szerepjátékait, valamint wargameit gyűjti össze. A több, mint száz(!) cikkben a játékmenet ismertetése mellett komoly szerepet kap az atmoszféra bemutatása és számos interjú is helyet kap majd benne tervezőkkel (pl. Eric Lang, Isaac Childres, Reiner Knizia). Külön fejezetet kapnak a gateway játékok, vagyis egy komplett kis összefoglaló készül a klasszikusokkal azoknak, akik csak most ismerkednek a hobbival.

A Board Game Book kifejezetten ígéretes projekt. Tulajdonképpen már tavaly el kellett volna kezdeni, de sajnos úgy néz ki, idén sem lesz belőle semmi. A támogatások ugyanis el vannak apadva. Reméljük, hogy huszonnyolc nap alatt ez még változni fog és minden év elején a kezünkbe vehetünk egy példányt.


Make your board games great again!

Ha már Kickstarter, akkor ezt a végére itt hagynám, kommentár nélkül. Egy szobrász Donald Trumpról mintázott fantasy minifigurákat árul a kampányában.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a gamer világban megjelenik a Trump motívum. Tavaly ilyenkor a CMON Zombicide kampányához járt stretch goalként a Covfefe nevű szörnyeteg, ami az elnök egyik híres Twitter elgépeléséből született.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr5014019088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása